Vegaaninen tomaatti-tsukemen
Vegaaninen tomaatti-tsukemen

Vegaaninen tomaatti-tsukemen

4,2 12 arviot
kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
25 min valmistus

Vegaanisen tsukemenin eli japanilaisten dippinuudelien kanssa tarjoillaan runsaasti tuoreita kasviksia. Täyteläinen tomaattikastike maistuu kirpeän raikkaalta, ja voit säädellä sen tulisuutta mielesi mukaan.

Ainekset

2 annosta
1 
punasipuli
2 
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
200 ml
tomaattikastiketta
140 ml
soijamaitoa
100 ml
vettä
4 g
chilijauhetta
3 rkl
auringonkukkaöljyä
4 viipaletta
viipaletta (0,5–1 cm paksuja)
4 
ohutta kurpitsansiivua
200 g
tofua
30 g
vehnäjauhoja
60 g
kukkakaalin kukintoja
4 rkl
edamame-papuja (pakaste)
1 tl
suolaa
4 
sokeriherneenpalkoa
240 g
ramen-nuudeleita (vegaanisia)
4 
kirsikkatomaattia
Ravintosisältö (per annos):3.654 kJ / 870 kcal
42,2 gRasva
34,2 gProteiini
82,2 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  punasipuli – 2  valkosipulinkynttä – 2 rkl oliiviöljyä – 200 ml tomaattikastiketta – 140 ml soijamaitoa – 100 ml vettä – 4 rkl Kikkoman Ramen Nuudelikeittopohjatiiviste - Shoyun (Soijakastike) Makuinen4 g chilijauhetta

Silppua punasipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä pienessä kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää tomaattikastike, soijamaito, 100 ml vettä sekä Kikkoman ramen-liemipohja. Keitä minuutin verran ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon chilijauhe ja annostele liemi kahteen kulhoon.

Vaihe 2

3 rkl auringonkukkaöljyä – 4 viipaletta 0,5–1 cm paksuja – 4  ohutta kurpitsansiivua – 200 g tofua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike30 g vehnäjauhoja

Kuumenna 1,5 rkl auringonkukkaöljyä pannulla ja ruskista kesäkurpitsa ja kurpitsa. Leikkaa tofu kahtia ja marinoi sitä Kikkomanin soijakastikkeessa ja Kikkomanin mirin-tyylisessä makeassa kastikkeessa n. 10 minuuttia. Ripottele jauhot marinoidun tofun päälle ja paista lopussa öljyssä kullanruskeaksi.

Vaihe 3

60 g kukkakaalin kukintoja – 4 rkl edamame-papuja (pakaste) – 1 tl suolaa – 4  sokeriherneenpalkoa

Ryöppää kukkakaalin kukintoja ja edamame-papuja suolatussa kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia. Pese sokeriherneenpalot, keitä minuutin verran ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.

Vaihe 4

240 g ramen-nuudeleita (vegaanisia) – 4  kirsikkatomaattia

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja jaa kahdelle lautaselle. Asettele tofu ja kasvikset niiden päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annokset niillä. Tarjoile tomaattisen dippikastikkeen kera.

Resepti-ID: 1476

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 punasipuli – 2 valkosipulinkynttä – 2 rkl oliiviöljyä – 200 ml tomaattikastiketta – 140 ml soijamaitoa – 100 ml vettä – 4 rkl Kikkoman Ramen Nuudelikeittopohjatiiviste - Shoyun (Soijakastike) Makuinen4 g chilijauhetta

Silppua punasipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä pienessä kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää tomaattikastike, soijamaito, 100 ml vettä sekä Kikkoman ramen-liemipohja. Keitä minuutin verran ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon chilijauhe ja annostele liemi kahteen kulhoon.

3 rkl auringonkukkaöljyä – 4 viipaletta 0,5–1 cm paksuja – 4 ohutta kurpitsansiivua – 200 g tofua – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike30 g vehnäjauhoja

Kuumenna 1,5 rkl auringonkukkaöljyä pannulla ja ruskista kesäkurpitsa ja kurpitsa. Leikkaa tofu kahtia ja marinoi sitä Kikkomanin soijakastikkeessa ja Kikkomanin mirin-tyylisessä makeassa kastikkeessa n. 10 minuuttia. Ripottele jauhot marinoidun tofun päälle ja paista lopussa öljyssä kullanruskeaksi.

60 g kukkakaalin kukintoja – 4 rkl edamame-papuja (pakaste) – 1 tl suolaa – 4 sokeriherneenpalkoa

Ryöppää kukkakaalin kukintoja ja edamame-papuja suolatussa kiehuvassa vedessä n. 3 minuuttia. Pese sokeriherneenpalot, keitä minuutin verran ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.

240 g ramen-nuudeleita (vegaanisia) – 4 kirsikkatomaattia

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja jaa kahdelle lautaselle. Asettele tofu ja kasvikset niiden päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annokset niillä. Tarjoile tomaattisen dippikastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.