

Thaimaalaiset kalavartaat tamarikastikkeella
Kalapyöryköistä tehdyt vartaat ovat olennainen osa thaimaalaista katuruokaa. Tätä maukasta pikkupurtavaa voi valmistaa esimerkiksi grillissä, pannulla tai uunissa. Kikkomanin gluteenittoman soijakastikkeen ansiosta annos on gluteeniton.
Ainekset
Kalapyörykät:
Kastike:
Valmistus
Kalapyörykät: Hienonna kala ja katkaravut yleiskoneella. Lisää silputut yrtit, kevätsipuli, inkivääri, valkosipuli sekä kananmuna ja sekoita. Sekoita joukkoon peruna- ja riisijauhot sekä loput ainekset. Jätä seos jääkaappiin vähintään tunniksi.
Muotoile seoksesta pyöryköitä ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 1–2 minuuttia. Pujottele pyörykät vartaisiin ja sivele Kikkomanin gluteenittomalla soijakastikkeella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista vartaita pannulla tai grillissä käännellen puolelta toiselle.
Kastike: Sekoita kulhossa etikka, Kikkomanin gluteeniton soijakastike, sokeri ja appelsiinin kuori. Lisää pilkottu valkosipuli, inkivääri, chili, vesi ja yrtit. Sekoita hyvin ja mausta tarpeen mukaan.
Resepti-ID: F1012
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä