

Teriyakimustekala-tacot
Tacot ovat siitä kiva ruoka, että niitä voi muunnella loputtomiin. Tällä kertaa tarjoilemme ne Kikkoman teriyaki glaze -kastikkeella maustetulla mustekalalla, jonka seurana on mausteinen tomaattihilloke sekä villiyrttisalaatti.
Ainekset
Tomaattihilloke:
Mustekala:
Lisäksi:
Tortilla n. 50 g
Tomaattihilloke n. 60 g
Sipulirenkaat n. 10 g
Salaatti n. 10 g
Mustekala n. 120 g
Majoneesi n. 10 g
Valmistus
Vaihe 1
Laita inkivääri, balsamico, omenamehu ja salottisipulit kattilaan ja keitä keskilämmöllä kokoon niin, että n. puolet nesteestä on jäljellä. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos. Anna jäähtyä ja lisää sitten kuutioidut tomaatit. Mausta hyvin suolalla, pippurilla ja Tabascolla.
Vaihe 2
Leikkaa mustekala n. 20 gramman paloiksi. Pujota palat vartaisiin (kolme palaa per varras) ja grillaa 2–3 minuuttia. Sivele vartaita grillauksen ajan Kikkoman teriyaki glaze -kastikkeella. Sekoita limetin raastettu kuori majoneesiin ja täytä pursotin majoneesilla.
Vaihe 3
Lämmitä tortillat (2 kpl/annos) paketin ohjeen mukaan. Asettele tortilloille tomaattihilloke, sipulirenkaat, salaatti ja mustekalavartaat. Pursota limettimajoneesia siksak-kuvioon ja tarjoile.
Vinkki:
Mustekalavartaat voi myös paahtaa uunissa korkeassa lämpötilassa.
Resepti-ID: F1073
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä