Teriyakigumbo merenelävistä
Teriyakigumbo merenelävistä

Teriyakigumbo merenelävistä

Gumbo on Yhdysvaltojen eteläosien klassikkoruoka. Tällä kertaa valmistamme sen kalasta sekä merenelävistä ja maustamme herkullisella Kikkoman teriyaki-marinadilla.

Ainekset

10 annosta

Gumbo:

200 g
voita
100 g
puolikarkeita vehnäjauhoja (405)
200 g
vihreää paprikaa kuutioituna
200 g
sipulia kuutioituna
200 g
selleriä kuutioituna
Öljyä paistamiseen
5 g
jauhettua kuminaa
5 g
jauhettua pippuria
5 g
valkosipulijauhetta
5 g
tulista paprikajauhetta
1 l
kalalientä
600 g
lohifileetä ilman nahkaa
400 g
kampasimpukoita ilman kuoria
500 g
kuorittuja katkarapuja
50 ml
limettimehua

Lisäksi:

300 g
riisiä
Suolaa
400 g
okraa ohuina rinkuloina
50 g
kevätsipulia ohuina rinkuloina
Öljyä paistamiseen
Allergeenit:
Kala, äyriäiset, nilviäiset, selleri, soija, gluteeni, sulfiitit, maito.
Kokonaispaino per annos:
405 g
Paino per ainesosa:
  • Riisi n. 90 g

  • Kalaliemi n. 150 g

  • Merenelävät n. 130 g

  • Päälliset n. 35 g

Valmistus

Vaihe 1

Sulata voi isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot jatkuvasti sekoittaen, kunnes roux on lähes kinuskin ruskeaa. Tähän voi mennä reilu 30 minuuttia. Paista sillä välin kuutioituja kasviksia öljytilkassa isossa kattilassa keskilämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää mausteet kypsennyksen loppuvaiheessa. Siirrä kasvikset odottamaan, kunnes roux on halutun väristä. Lisää kasvikset roux’hon ja sitten kalaliemi sekä Kikkomanin teriyaki-marinadi. Anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Vaihe 2

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele sillä välin lohi, kampasimpukat ja katkaravut suupaloiksi. Lisää ne liemeen ja kiehauta varovasti. Kuullota okraa kuumalla pannulla öljyssä 1–2 minuuttia. Mausta gumbo suolalla ja limetin mehulla. Lisää okra ja kevätsipuli ja tarjoile riisin kera.

Vinkki:

Gumbon klassisessa versiossa on “surf and turf”-tyylisesti lihaa ja kalaa. Leikkeleet, kinkku ja kana sopivat hyvin gumboon. Liemipohjan voi tehdä myös kanaliemestä. Gumbo sakenee hiukan, jos sitä säilyttää kylmässä. Tällöin siihen voi lisätä hiukan lientä sen notkeuttamiseksi.

Resepti-ID: F1074

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.