

Teriyakigumbo merenelävistä
Gumbo on Yhdysvaltojen eteläosien klassikkoruoka. Tällä kertaa valmistamme sen kalasta sekä merenelävistä ja maustamme herkullisella Kikkoman teriyaki-marinadilla.
Ainekset
Gumbo:
Lisäksi:
Riisi n. 90 g
Kalaliemi n. 150 g
Merenelävät n. 130 g
Päälliset n. 35 g
Valmistus
Vaihe 1
Sulata voi isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot jatkuvasti sekoittaen, kunnes roux on lähes kinuskin ruskeaa. Tähän voi mennä reilu 30 minuuttia. Paista sillä välin kuutioituja kasviksia öljytilkassa isossa kattilassa keskilämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää mausteet kypsennyksen loppuvaiheessa. Siirrä kasvikset odottamaan, kunnes roux on halutun väristä. Lisää kasvikset roux’hon ja sitten kalaliemi sekä Kikkomanin teriyaki-marinadi. Anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Vaihe 2
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele sillä välin lohi, kampasimpukat ja katkaravut suupaloiksi. Lisää ne liemeen ja kiehauta varovasti. Kuullota okraa kuumalla pannulla öljyssä 1–2 minuuttia. Mausta gumbo suolalla ja limetin mehulla. Lisää okra ja kevätsipuli ja tarjoile riisin kera.
Vinkki:
Gumbon klassisessa versiossa on “surf and turf”-tyylisesti lihaa ja kalaa. Leikkeleet, kinkku ja kana sopivat hyvin gumboon. Liemipohjan voi tehdä myös kanaliemestä. Gumbo sakenee hiukan, jos sitä säilyttää kylmässä. Tällöin siihen voi lisätä hiukan lientä sen notkeuttamiseksi.
Resepti-ID: F1074
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä