Rapeat linssipyörykät currykastikkeella
Rapeat linssipyörykät currykastikkeella

Rapeat linssipyörykät currykastikkeella

kokonaisaika 1 t
30 min esivalmistelut
30 min valmistus

Rapeat linssipyörykät saavat seurakseen Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetun currykastikkeen. Tämä annos maistuu pienille herkkusuille!

Ainekset

10 annosta

Linssipyörykät:

500 g
punaisia linssejä
1 l
kasvislientä
70 g
sipulia silputtuna
150 g
kananmunia
5 g
paprikajauhetta
5 g
jauhettua kuminaa
100 g
gluteenittomia korppujauhoja

Kastike:

10 g
curryjauhetta
5 g
jauhettua kurkumaa
Kasviöljyä
500 ml
kookosmaitoa
5 g
maissitärkkelystä

Kasvikset:

200 g
sokeriherneitä suupaloiksi paloiteltuna
200 g
minimaissia suupaloiksi paloiteltuna
200 g
punaista paprikaa suupaloiksi paloiteltuna

Lisäksi:

200 g
basmatiriisiä
Voita
Allergeenit:
Soija, gluteeni, kananmuna, selleri
Kokonaispaino per annos:
270 g
Paino per ainesosa:

Linssipyörykät n. 120 g
Kastike n. 50 g
Kasvikset n. 50 g
Riisi n. 50 g

Valmistus

Vaihe 1

Linssipyörykät: Huuhdo linssit ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 30 minuuttia) keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta, lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja jätä kuivahtamaan. Kuullota sillä aikaa sipulia öljytilkassa keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää sitten linssien sekaan. Sekoita joukkoon kananmunat, paprikajauhe, kumina ja korppujauhot. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Pyörittele seoksesta kostutetuilla käsillä n. 40 g painoisia pyöryköitä. Peitä ja jäähdytä kypsentämiseen asti. Uppopaista 170-asteisessa öljyssä 3–4 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita.

Vaihe 2

Kastike: Kuullota curryjauhetta ja kurkumaa öljytilkassa alhaisella lämmöllä n. 1 minuutti. Lisää kookosmaito ja mausta Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella. Sakeuta halutun paksuiseksi maissitärkkelyksellä.

Vaihe 3

Kiehauta kasvikset suolatussa vedessä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ja lämmitä uudelleen ennen tarjoilua paistinpannulla voin kera annos kerrallaan.

Vaihe 4

Lisää ennen tarjoilua kasvikset kastikkeeseen ja anna kiehahtaa. Annostele n. 50 g kastiketta ja 50 g kasviksia kullekin lautaselle. Asettele 3 linssipyörykkää päällä ja tarjoile annoksen kanssa n. 50 g riisiä.

Astuce:

Käyttämällä jäätelökauhaa saat tasakokoisia pyöryköitä punnitsematta. Korppujauhojen sijaan voit käyttää kuskusia, jolloin pyöryköiden rakenteesta tulee rouheampi.

Resepti-ID: F1079

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.