

Rapeat linssipyörykät currykastikkeella
Rapeat linssipyörykät saavat seurakseen Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetun currykastikkeen. Tämä annos maistuu pienille herkkusuille!
Ainekset
Linssipyörykät:
Kastike:
Kasvikset:
Lisäksi:
Linssipyörykät n. 120 g
Kastike n. 50 g
Kasvikset n. 50 g
Riisi n. 50 g
Valmistus
Vaihe 1
Linssipyörykät: Huuhdo linssit ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 30 minuuttia) keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta, lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja jätä kuivahtamaan. Kuullota sillä aikaa sipulia öljytilkassa keskilämmöllä 4–5 minuuttia ja lisää sitten linssien sekaan. Sekoita joukkoon kananmunat, paprikajauhe, kumina ja korppujauhot. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Pyörittele seoksesta kostutetuilla käsillä n. 40 g painoisia pyöryköitä. Peitä ja jäähdytä kypsentämiseen asti. Uppopaista 170-asteisessa öljyssä 3–4 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita.
Vaihe 2
Kastike: Kuullota curryjauhetta ja kurkumaa öljytilkassa alhaisella lämmöllä n. 1 minuutti. Lisää kookosmaito ja mausta Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella. Sakeuta halutun paksuiseksi maissitärkkelyksellä.
Vaihe 3
Kiehauta kasvikset suolatussa vedessä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ja lämmitä uudelleen ennen tarjoilua paistinpannulla voin kera annos kerrallaan.
Vaihe 4
Lisää ennen tarjoilua kasvikset kastikkeeseen ja anna kiehahtaa. Annostele n. 50 g kastiketta ja 50 g kasviksia kullekin lautaselle. Asettele 3 linssipyörykkää päällä ja tarjoile annoksen kanssa n. 50 g riisiä.
Astuce:
Käyttämällä jäätelökauhaa saat tasakokoisia pyöryköitä punnitsematta. Korppujauhojen sijaan voit käyttää kuskusia, jolloin pyöryköiden rakenteesta tulee rouheampi.
Resepti-ID: F1079
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä