

Punajuuriburgeri munakoisokastikkeella
Vegetaarinen katuruokaklassikko, jossa jauhelihapihvi on korvattu punajuuri-hirssipihvillä. Kikkoman seesamikastike tuo burgeriin aasialaisen vivahteen.
Ainekset
Punajuuripihvit:
Täytteet:
Kastike:
Punajuuripihvi, n. 110 g, Sämpylä (vegaaninen), n. 60 g, Munakoiso, n. 50 g, Rucola, n. 10 g, Sipulisiivut, n. 10 g, Kastike, n. 40 g
Valmistus
Vaihe 1
Keitä hirssiä 500 ml:ssa vettä keskilämmöllä 10 minuuttia ja siivilöi. Raasta punajuuri karkeaksi. Sekoita punajuuri, kuutioitu hopeasipuli, kaurahiutaleet, pellavasiemenrouhe, balsamietikka, kumina, suola sekä keitetty hirssi ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa uuni (kiertoilma) 180-asteiseksi.
Vaihe 2
Muotoile hampurilaispihvit muotilla (ø 11 cm, n. 130 g seosta per annos) ja laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaihe 3
Viipaloi munakoiso leikkurilla n. 4 mm ohuiksi siivuiksi ja laita siivut toiselle uunipellille. Marinoi siivut balsamietikalla, vaahterasiirapilla ja öljyllä.
Vaihe 4
Paista hampurilaispihvejä ja munakoisoa uunissa 15 minuuttia.
Vaihe 5
Sekoita sillä välin kulhossa Kikkomanin seesamikastike, chilijauhe, vaahterasiirappi, korianteri ja sitruunamehu.
Vaihe 6
Kokoa hampurilaiset laittamalla punajuuripihvit sämpylän alapuoliskon päällä. Laita pihvin päälle munakoisoa, rucolaa, punasipulirinkuloita, kastiketta ja sämpylän toinen puolisko.
Vinkki:
Punajuuripihvit voi pakastaa kypsennyksen jälkeen.
Resepti-ID: F1030
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä