Punajuuriburgeri munakoisokastikkeella
Punajuuriburgeri munakoisokastikkeella

Punajuuriburgeri munakoisokastikkeella

kokonaisaika35 min
20 minesivalmistelut
15 minvalmistus
10 minwaiting time

Vegetaarinen katuruokaklassikko, jossa jauhelihapihvi on korvattu punajuuri-hirssipihvillä. Kikkoman seesamikastike tuo burgeriin aasialaisen vivahteen.

Ainekset

10 annosta

Punajuuripihvit:

100 g
kypsentämätöntä hirssiä
600 g
punajuurta, esikeitetty ja vakuumipakattu
150 g
pieneksi kuutioitua hopeasipulia
100 g
kaurahiutaleita
60 g
pellavansiemenrouhetta
150 ml
balsamietikkaa
10 g
kuminaa
10 g
suolaa

Täytteet:

700 g
munakoisoa, pestynä ja putsattuna
50 ml
balsamietikkaa
50 g
vaahterasiirappia
50 ml
rypsiöljyä
10 
vegaanista hampurilaissämpylää, n. 60 g/kpl
100 g
punasipulia leikattuna n. 1 mm rinkuloiksi
100 g
rucolaa, pestynä ja putsattuna

Kastike:

10 g
chilijauhetta
15 g
vaahterasiirappia
5 g
jauhettua korianteria
30 ml
sitruunamehua
Allergeenit:
soijapavut, gluteeni, seesaminsiemenet, sulfiitit, munat
Kokonaispaino per annos:
280 g
Paino per ainesosa:

Punajuuripihvi, n. 110 g, Sämpylä (vegaaninen), n. 60 g, Munakoiso, n. 50 g, Rucola, n. 10 g, Sipulisiivut, n. 10 g, Kastike, n. 40 g

Valmistus

Vaihe 1

Keitä hirssiä 500 ml:ssa vettä keskilämmöllä 10 minuuttia ja siivilöi. Raasta punajuuri karkeaksi. Sekoita punajuuri, kuutioitu hopeasipuli, kaurahiutaleet, pellavasiemenrouhe, balsamietikka, kumina, suola sekä keitetty hirssi ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa uuni (kiertoilma) 180-asteiseksi.

Vaihe 2

Muotoile hampurilaispihvit muotilla (ø 11 cm, n. 130 g seosta per annos) ja laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaihe 3

Viipaloi munakoiso leikkurilla n. 4 mm ohuiksi siivuiksi ja laita siivut toiselle uunipellille. Marinoi siivut balsamietikalla, vaahterasiirapilla ja öljyllä.

Vaihe 4

Paista hampurilaispihvejä ja munakoisoa uunissa 15 minuuttia.

Vaihe 5

Sekoita sillä välin kulhossa Kikkomanin seesamikastike, chilijauhe, vaahterasiirappi, korianteri ja sitruunamehu.

Vaihe 6

Kokoa hampurilaiset laittamalla punajuuripihvit sämpylän alapuoliskon päällä. Laita pihvin päälle munakoisoa, rucolaa, punasipulirinkuloita, kastiketta ja sämpylän toinen puolisko.

Vinkki:

Punajuuripihvit voi pakastaa kypsennyksen jälkeen.

Resepti-ID: F1030

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.