Munakoiso-piccata ja mausteinen ponzu-kastike
Munakoiso-piccata ja mausteinen ponzu-kastike

Munakoiso-piccata ja mausteinen ponzu-kastike

kokonaisaika50 min
30 minesivalmistelut
20 minvalmistus
30 minwaiting time

Tuunasimme italialaisen klassikon kasvis-fuusioannokseksi, jossa on munakoisoa ja mausteista kurkku-vinegrettiä. Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike takaa täydellisen makujen tasapainon.

Ainekset

10 annosta

Munakoisoihin:

1 ½ kg
munakoisoa viipaleina (n. 1 cm paksuja)
20 g
suolaa
20 g
sokeria
3 
keskikokoista kananmunaa
100 g
vehnäjauhoja
5 g
savupaprikajauhetta
300 ml
kasviöljyä

Papukreemiin:

1 rkl
sitruunan kuorta
30 ml
sitruunamehua
1,2 kg
valkoisia tölkkipapuja (paino valutettuna)
10 g
valkosipulia hienoksi kuutioituna
100 g
cashewpähkinävoita
20 g
suolaa
100 ml
oliiviöljyä

Vinegrettiin:

400 g
kurkkua, siemenet poistettuna ja hienoksi kuutioituna
200 g
salottisipulia hienoksi kuutioituna
2 
mietoa chiliä hienoksi kuutioituna
30 g
inkivääriä hienoksi kuutioituna
100 g
kokojyväsinappia
50 g
hunajaa
100 ml
oliiviöljyä
20 g
ruohosipulia hienoksi silputtuna

Lisäksi:

100 g
rucola huuhdeltuna
Allergeenit:
Kananmunat, gluteeni, pähkinät, soija, sinappi
Kokonaispaino per annos:
360 g
Paino per ainesosa:
  • Munakoiso n. 150 g
  • Paputahna n. 120 g
  • Vinegretti n. 80 g
  • Rucola n. 10 g

Valmistus

Vaihe 1

Mausta munakoison viipaleet kevyesti suolalla ja sokerilla ja jätä tekeytymään 30 minuutiksi. Viipaleita tulisi olla kolme per henkilö.

Vaihe 2

Soseuta sitruunan kuori, sitruunan mehu, pavut, valkosipuli, cashewpähkinävoi, suola ja oliiviöljy sileän kermaiseksi kreemiksi.

Vaihe 3

Sekoita kurkku, salottisipuli, chili, inkivääri, sinappi, hunaja ja Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike. Lisää oliiviöljy hitaasti sekoittaen, jotta vinegretti emulgoituu. Lisää lopuksi ruohosipuli.

Vaihe 4

Taputtele munakoiso kuivaksi talouspaperilla. Vatkaa munat. Sekoita Kikkomanin panko-korppujauhot ja paprikajauhe. Kierittele munakoisoviipaleet vehnäjauhoissa, kasta sitten vatkattuun munaan ja kierittele lopuksi Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannulla n. 175-asteikseksi ja paista munakoisoviipaleet kullanruskeiksi.

Vaihe 5

Lämmitä papukreemi pannulla ja annostele lautasille. Asettele kolme munakoisoviipaletta kullekin lautaselle, kaada vinegretti niiden ympärille ja tarjoile annokset rucolalla koristeltuna.

Vinkki:

Voit myös uppopaistaa munakoisoviipaleet.

Resepti-ID: F1065

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.