Kuorrutettua lohta ja kasvisspagettia
Kuorrutettua lohta ja kasvisspagettia

Kuorrutettua lohta ja kasvisspagettia

kokonaisaika 1 t
40 min esivalmistelut
20 min valmistus

Ai eivät lapset muka tykkää kasviksista? Värikäs kasviksista tehty spagetti todistaa väitteen vääräksi. Se tarjoillaan kuorrutetun lohen ja Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetun kastikkeen kera.

Ainekset

10 annosta

Lohi:

30 g
pehmeää voita
60 g
keltuaista
50 g
paahdettua sipulirouhetta
5 g
suolaa
1 kg
nahatonta lohifileetä

Kasvispasta:

200 g
porkkanoita (erivärisiä)
100 g
kyssäkaalia
200 g
kesäkurpitsaa
300 g
spagettia
Öljyä paistamiseen

Kastike:

200 ml
kasvislientä
10 g
maissitärkkelystä
200 g
kylmää voita
Allergeenit:
Kala, soija, kananmuna, gluteeni, selleri, maito
Kokonaispaino per annos:
300 g
Paino per ainesosa:

Pasta n. 90 g
Kasvikset n. 50 g
Lohi n. 120 g
Kastike n. 40 g

Valmistus

Vaihe 1

Lohen kuorrutus: vatkaa voi notkeaksi ja sekoita keltuaiset joukkoon vähitellen. Lisää Kikkomanin korppujauhot sekä sipulirouhe ja mausta suolalla. Kaulitse kuorrutus kahden leivinpaperin välissä n. 5 mm paksuiseksi levyksi ja jäähdytä. Puhdista lohifilee tarvittaessa ja leikkaa 90 g annospaloiksi. Leikkaa kuorrutus lohipalojen kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä tai saksilla.

Vaihe 2

Kastike: kiehauta kasvisliemi sekä Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja suurusta kevyesti maissitärkkelyksellä. Lisää voi pieninä paloina sauvasekoittimella sekoittaen.

Vaihe 3

Leikkaa porkkanat, kyssäkaali ja kesäkurpitsat spiraalileikkurilla kasvisspagetiksi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Kuumenna sitten kypsää spagettia sekä kasvisspagettia 2–3 minuuttia pannulla, jossa on hiukan öljyä ja pastan keitinvettä, kunnes kasvisspagetti pehmenee mutta säilyttää yhä muotonsa. Päällystä lohipalat kuorrutuksella ja paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 6 minuuttia. Ruskista kuorrutetta tarvittaessa vielä salamanterissa. Lohen sisälämpötilan tulisi olla vähintään 40°C.

Vaihe 4

Kiepauta kasvispasta pesiksi lautasille. Lämmitä kastike uudelleen ja soseuta tarvittaessa vielä hetki. Asettele lohi pastan päälle ja tarjoile kastikkeen kera.

Vinkki:

Kuorrutusta voi maustaa eri tavoin ja säilyttää annospaloina pakastimessa.

Resepti-ID: F1075

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.