

Kuorrutettua lohta ja kasvisspagettia
Ai eivät lapset muka tykkää kasviksista? Värikäs kasviksista tehty spagetti todistaa väitteen vääräksi. Se tarjoillaan kuorrutetun lohen ja Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella maustetun kastikkeen kera.
Ainekset
Lohi:
Kasvispasta:
Kastike:
Pasta n. 90 g
Kasvikset n. 50 g
Lohi n. 120 g
Kastike n. 40 g
Valmistus
Vaihe 1
Lohen kuorrutus: vatkaa voi notkeaksi ja sekoita keltuaiset joukkoon vähitellen. Lisää Kikkomanin korppujauhot sekä sipulirouhe ja mausta suolalla. Kaulitse kuorrutus kahden leivinpaperin välissä n. 5 mm paksuiseksi levyksi ja jäähdytä. Puhdista lohifilee tarvittaessa ja leikkaa 90 g annospaloiksi. Leikkaa kuorrutus lohipalojen kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä tai saksilla.
Vaihe 2
Kastike: kiehauta kasvisliemi sekä Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja suurusta kevyesti maissitärkkelyksellä. Lisää voi pieninä paloina sauvasekoittimella sekoittaen.
Vaihe 3
Leikkaa porkkanat, kyssäkaali ja kesäkurpitsat spiraalileikkurilla kasvisspagetiksi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Kuumenna sitten kypsää spagettia sekä kasvisspagettia 2–3 minuuttia pannulla, jossa on hiukan öljyä ja pastan keitinvettä, kunnes kasvisspagetti pehmenee mutta säilyttää yhä muotonsa. Päällystä lohipalat kuorrutuksella ja paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 6 minuuttia. Ruskista kuorrutetta tarvittaessa vielä salamanterissa. Lohen sisälämpötilan tulisi olla vähintään 40°C.
Vaihe 4
Kiepauta kasvispasta pesiksi lautasille. Lämmitä kastike uudelleen ja soseuta tarvittaessa vielä hetki. Asettele lohi pastan päälle ja tarjoile kastikkeen kera.
Vinkki:
Kuorrutusta voi maustaa eri tavoin ja säilyttää annospaloina pakastimessa.
Resepti-ID: F1075
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä