

Kalapihvit, kukkakaalipyree ja teriyaki-ruusukaalit
Tässä ateriassa on klassikon ainekset: kalapihvien seurana on paahdetusta kukkakaalista tehty pyree, johon Kikkomanin mirin-tyylinen kastike ja soijakastike tuovat pehmeää täyteläisyyttä. Annoksen tähti ovat Kikkomanin teriyaki-wokkikastikkeella maustetut paahdetut ruusukaalit.
Ainekset
Pyree:
Teriyaki-ruusukaalit:
Kalapihvit:
Lisäksi:
Kalapihvi n. 170 g, Kukkakaalipyree n. 80 g, Teriyaki-ruusukaalit n. 80 g, Koristelu n. 40 g
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, tom kha -tahna sekä Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike. Lisää kukkakaali, sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Soseuta paahdettu kukkakaali ja kasvisliemi yleiskoneella pyreeksi.
Vaihe 2
Sekoita inkivääri, valkosipuli sekä Kikkomanin teriyaki-wokkikastike ja kaada seos ruusukaalien päälle. Laita ruusukaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 10 minuuttia.
Vaihe 3
Sekoita pilkottu turskafilee, Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, ruohosipuli, chili ja maissitärkkelys. Muotoile massasta n. 50 g painavia pihvejä, pyörittele seesaminsiemenissä ja paista 175-asteisessa öljyssä n. 3–4 minuuttia, kunnes pihvit ovat kullanruskeita.
Vaihe 4
Paahda kookoslastut kuivalla pannulla. Asettele kukkakaalipyree ja kalapihvit lautasille. Tarjoile teriyaki-ruusukaalien kera ja koristele annokset kookoslastuilla, limetin lohkoilla, granaattiomenan siemenillä ja korianterilla.
Vinkki:
Kun soseutat kukkakaalin, lisää kasvisliemi vähitellen, kunnes koostumus on sopiva.
Resepti-ID: F1054
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä