Kalapihvit, kukkakaalipyree ja teriyaki-ruusukaalit
Kalapihvit, kukkakaalipyree ja teriyaki-ruusukaalit

Kalapihvit, kukkakaalipyree ja teriyaki-ruusukaalit

kokonaisaika85 min
50 minesivalmistelut
35 minvalmistus

Tässä ateriassa on klassikon ainekset: kalapihvien seurana on paahdetusta kukkakaalista tehty pyree, johon Kikkomanin mirin-tyylinen kastike ja soijakastike tuovat pehmeää täyteläisyyttä. Annoksen tähti ovat Kikkomanin teriyaki-wokkikastikkeella maustetut paahdetut ruusukaalit.

Ainekset

10 annosta

Pyree:

25 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 g
tom kha -tahna
1 kg
kukkakaalia paloiteltuna nupuiksi
300 ml
kasvislientä

Teriyaki-ruusukaalit:

10 g
inkivääriä silputtuna
10 g
valkosipulia silputtuna
800 g
ruusukaalia puhdistettuna

Kalapihvit:

1 ½ kg
nahatonta turskafileetä pilkottuna
50 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 g
ruohosipulia hienoksi silputtuna
5 g
chiliä silputtuna
20 g
maissitärkkelystä
200 g
seesaminsiemeniä (ei paahdettuja)
1 ½ l
öljyä paistamiseen

Lisäksi:

50 g
kookoslastuja
10 
limetin lohkoa
200 g
granaattiomenan siemeniä
15 g
korianteria
Allergeenit:
soijapavut, gluteeni, kala, seesaminsiemenet, sulfiitit, selleri
Kokonaispaino per annos:
370 g
Paino per ainesosa:

Kalapihvi n. 170 g, Kukkakaalipyree n. 80 g, Teriyaki-ruusukaalit n. 80 g, Koristelu n. 40 g

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, tom kha -tahna sekä Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike. Lisää kukkakaali, sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Soseuta paahdettu kukkakaali ja kasvisliemi yleiskoneella pyreeksi.

Vaihe 2

Sekoita inkivääri, valkosipuli sekä Kikkomanin teriyaki-wokkikastike ja kaada seos ruusukaalien päälle. Laita ruusukaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 10 minuuttia.

Vaihe 3

Sekoita pilkottu turskafilee, Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, ruohosipuli, chili ja maissitärkkelys. Muotoile massasta n. 50 g painavia pihvejä, pyörittele seesaminsiemenissä ja paista 175-asteisessa öljyssä n. 3–4 minuuttia, kunnes pihvit ovat kullanruskeita.

Vaihe 4

Paahda kookoslastut kuivalla pannulla. Asettele kukkakaalipyree ja kalapihvit lautasille. Tarjoile teriyaki-ruusukaalien kera ja koristele annokset kookoslastuilla, limetin lohkoilla, granaattiomenan siemenillä ja korianterilla.

Vinkki:

Kun soseutat kukkakaalin, lisää kasvisliemi vähitellen, kunnes koostumus on sopiva.

Resepti-ID: F1054

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.