

Gluteeniton mustapapu-brownie
Gluteeniton herkku syntyy pavuista ja banaaneista, ja vehnäjauhot korvataan mantelijauholla. Kikkomanin soijakastike tasapainottaa suklaan ja banaanien makeutta, ja tuloksena on suolakinuskia muistuttava maku.
Ainekset
Brownie:
Suklaa-luumulevite:
Lisäksi:
- 110 g brownie
- 10 g suklaa-luumulevite
- 5 g kookoskermavaahto
Valmistus
Vaihe 1
Jauha pellavansiemenet hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai myllyssä. Lisää kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
Vaihe 2
Sulata 100 g suklaata bain marie -vesihauteessa.
Vaihe 3
Sekoita pavut, kuoritut banaanit, leivinjauhe, öljy (80 ml), pellavasiemenseos, vaniljasokeri sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike sileäksi seokseksi.
Vaihe 4
Sekoita mantelijauhe papuseokseen. Lisää fariinisokeri, kaakaojauhe ja sulatettu suklaa. Sekoita hyvin lusikalla. Öljyä leivinpelti kevyesti öljyllä (5 ml) ja levitä taikina sille 2–3 sentin paksuiseksi levyksi.
Vaihe 5
Paista brownieta esilämmitetyssä kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 80 minuuttia.
Vaihe 6
Sulata luumulevitteen suklaa bain marie -vesihauteessa. Lisää luumuhillo, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja chilihiutaleet ja sekoita sileäksi.
Vaihe 7
Laita kookoskerma jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuori sen jälkeen sen pinnalta jähmettynyt kookosrasva. Vatkaa rasva tomusokerin kanssa jähmeäksi (tekstuurin tulisi muistuttaa kermavaahtoa).
Vaihe 8
Levitä suklaa-luumulevite brownie-levyn päälle ja koristele palat kookoskermavaahdolla, mintunlehdillä ja hedelmillä.
Vinkki:
Mustapavut voi korvata valkoisilla pavuilla tai punaisilla kidneypavuilla, tai jopa säilötyillä kikherneillä.
Kookoskermasta ylijääneen vetisen osan voi käyttää maidon sijaan kahvissa yms.
Resepti-ID: F1092
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä




![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)








