Gluteeniton mustapapu-brownie
Gluteeniton mustapapu-brownie

Gluteeniton mustapapu-brownie

kokonaisaika 2 t
40 min esivalmistelut
1 t 20 min valmistus
2 t 10 min odotusaika

Gluteeniton herkku syntyy pavuista ja banaaneista, ja vehnäjauhot korvataan mantelijauholla. Kikkomanin soijakastike tasapainottaa suklaan ja banaanien makeutta, ja tuloksena on suolakinuskia muistuttava maku.

Ainekset

Brownie:

70 g
ruskeita pellavansiemeniä
150 ml
kiehuvaa vettä
100 g
vegaanista tummaa suklaata (esim. 70 %)
240 g
mustapapuja (tai valkoisia papuja / punaisia kidneypapuja) valutettuna
150 g
(n. 2 kpl) kypsiä banaaneja (kuoressa saa olla ruskeita laikkuja), kuorittuina
6 g
leivinjauhetta
85 ml
öljyä (esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä)
20 g
vaniljasokeria
200 g
kuorittuja ja jauhettuja manteleita
150 g
fariinisokeria
70 g
kaakaojauhetta

Suklaa-luumulevite:

100 g
vegaanista tummaa suklaata
100 g
luumuhilloa
 ½ g
chilihiutaleita

Lisäksi:

50 ml
kookoskermaa, 15–20 % rasvaa
10 g
tomusokeria
10 g
mintunlehtiä
60 g
tuoreita vadelmia
60 g
tuoreita mustikoita
60 g
tuoreita mansikoita
Allergeenit:
5. Maapähkinät ja maapähkinätuotteet 6. Soijapavut ja soijapaputuotteet 7. Maito ja maitotuotteet 8. Pähkinät 11. Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Kokonaispaino per annos:
125 g
Paino per ainesosa:
  • 110 g brownie
  • 10 g suklaa-luumulevite
  • 5 g kookoskermavaahto

Valmistus

Vaihe 1

Jauha pellavansiemenet hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai myllyssä. Lisää kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.

Vaihe 2

Sulata 100 g suklaata bain marie -vesihauteessa.

Vaihe 3

Sekoita pavut, kuoritut banaanit, leivinjauhe, öljy (80 ml), pellavasiemenseos, vaniljasokeri sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike sileäksi seokseksi.

Vaihe 4

Sekoita mantelijauhe papuseokseen. Lisää fariinisokeri, kaakaojauhe ja sulatettu suklaa. Sekoita hyvin lusikalla. Öljyä leivinpelti kevyesti öljyllä (5 ml) ja levitä taikina sille 2–3 sentin paksuiseksi levyksi.

Vaihe 5

Paista brownieta esilämmitetyssä kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 80 minuuttia.

Vaihe 6

Sulata luumulevitteen suklaa bain marie -vesihauteessa. Lisää luumuhillo, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja chilihiutaleet ja sekoita sileäksi.

Vaihe 7

Laita kookoskerma jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuori sen jälkeen sen pinnalta jähmettynyt kookosrasva. Vatkaa rasva tomusokerin kanssa jähmeäksi (tekstuurin tulisi muistuttaa kermavaahtoa).

Vaihe 8

Levitä suklaa-luumulevite brownie-levyn päälle ja koristele palat kookoskermavaahdolla, mintunlehdillä ja hedelmillä.

Vinkki:

Mustapavut voi korvata valkoisilla pavuilla tai punaisilla kidneypavuilla, tai jopa säilötyillä kikherneillä.

Kookoskermasta ylijääneen vetisen osan voi käyttää maidon sijaan kahvissa yms.

Resepti-ID: F1092

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.