

Bataatti-pinaattimuffinit oliiveilla
Gluteenittomat suolaiset muffinit ovat hyviä sellaisenaan, tai niistä voi nauttia esim. hummuksen kanssa. Kikkomanin soijakastike korostaa kasvisten makua tehden niistä entistäkin herkullisempia.
Ainekset
Muffinit:
Lisäksi:
- 170 g muffini (2 per annos)
Valmistus
Vaihe 1
Huuhtele hirssi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (hirssin suhde veteen 1:3) n. 20 minuuttia.
Vaihe 2
Keitä bataattikuutioita n. 20–25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
Vaihe 3
Paista sipulia rypsiöljyssä 5 minuuttia, kunnes se pehmenee. Lisää pinaatti sekä silputtu valkosipuli ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia keskilämmöllä. Jätä odottamaan.
Vaihe 4
Yhdistä kulhossa jäähtyneet bataattikuutiot sekä keitetty hirssi. Lisää pellavansiemenjauhe, maissijauho sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike. Sekoita sileäksi taikinaksi.
Vaihe 5
Lisää kurpitsansiemenet, oliivit sekä paistetut sipulit ja pinaatti taikinaan. Mausta chilijauheella sekä pippurilla ja sekoita hyvin.
Vaihe 6
Öljyä muffinivuoka ja jaa taikina tasaisesti vuoan syvennyksiin. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.
Vaihe 7
Irrota muffinit vuoasta ja asettele lautasille (2 per annos).
Vinkki:
Uniikkia umamista makua saat lisäämällä tilkan Kikkomanin gluteenitonta soijakastiketta hirssin keitinveteen.
Resepti-ID: F1083
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä