Bao-sämpylät osterivinokastäytteellä
Bao-sämpylät osterivinokastäytteellä

Bao-sämpylät osterivinokastäytteellä

kokonaisaika150 min

Pehmeän kuohkeat bao-sämpylät saavat täytteekseen hienostuneen makuista osterivinokasta. Pikkelöidyt porkkanat ja makean mausteinen kastike tekevät tästä annoksesta katuruokien kunkun!

Ainekset

10 annosta

Taikina:

1 kg
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
2 
pakettia kuivahiivaa (8 g per paketti)
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
riisiviinietikkaa
400 ml
vettä
100 ml
maitoa
2 rkl
öljyä

Täyte:

3 kg
kuningasosterivinokkaita
3 
sipulia
6 
valkosipulinkynttä
100 g
inkivääriä
2 
nippua kevätsipuleita
100 g
sokeria
öljyä paistamiseen

Pikkelöidyt porkkanat:

250 ml
riisiviinietikkaa
250 ml
vettä
250 g
sokeria
10 g
suolaa
2 kg
porkkanoita

Tarjoiluun:

100 g
silputtua kevätsipulia
100 g
silputtua korianteria
150 g
ituja

Valmistus

Taikina: Sekoita kulhossa vesi, maito, hiiva ja sokeri. Lisää jauhot, etikka ja suola, ja vaivaa kunnes taikina on sileää. Anna kohota tunnin verran. Levitä taikina työtasolle, ripottele päälle leivinjauhetta ja vaivaa taikinaa. Jätä se kohoamaan vielä 30 minuutiksi. 

Täyte: Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Silppua inkivääri, kevätsipuli ja valkosipuli. Revi sienet haarukalla tai leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Marinoi sieniä Kikkomanin soijakastikkeessa 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen neste pois. Paista osterivinokkaita pannulla öljyssä, kunnes ne painuvat kasaan. Lisää sipuli, valkosipuli, kevätsipuli ja inkivääri ja paista hetki. Lisää pannulle sitten Kikkomanin chilikastike, Kikkomanin Teriyaki Glaze -kastike, etikka sekä sokeri ja keitä aineksia hetken aikaa sekoittaen.

Pikkelöidyt porkkanat: Leikkaa porkkanat tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Laita isoon kulhoon etikka, sokeri, Kikkomanin chilikastike, vesi ja suola. Lisää porkkanat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

Bao: Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli kukin pallo n. 0,5 senttimetrin paksuiseksi levyksi. Sivele öljyllä ja taita kahtia. Höyrytä sämpylöitä noin 15 minuuttia höyrytyskorissa tai höyrykeittimessä. 

Tarjoilu: Täytä bao-sämpylät sieniseoksella. Tarjoile pikkelöityjen porkkanoiden, tuoreiden yrttien ja itujen kera.

Resepti-ID: F1018

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.