

Zeppeliinit nyhtöankalla
Liettuan kansallisruoka cepelinai (=zeppeliinit) koostuu pienistä, nyhtöankalla täytetyistä perunamykyistä. Annoksen juju on ankan marinointi Kikkomanin poke- ja soijakastikkeilla.
Ainekset
Ankka:
Perunamykyt:
Kastike:
Lisäksi:
Perunamykyt, n. 300 g (3 kpl, kukin 100 g), Kastike, n. 60 g, Koristeet, n. 5 g
Valmistus
Vaihe 1
Taputtele ankka kuivaksi talouspaperilla. Sekoita raastettu appelsiininkuori, appelsiinimehu, valkosipuli, hunaja Kikkomanin poke-kastike, Kikkomanin soijakastike, balsamietikka, inkivääri, korianteri, paprika, timjami ja chilihiutaleet kulhossa hyvin sekaisin.
Vaihe 2
Laita ankka seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 1 tunti (mielellään yön yli).
Vaihe 3
Laita marinoitu ankka uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 2-2½ tuntia, kunnes liha on kypsää.
Vaihe 4
Revi liha suikaleiksi, lisää 100 ml paistolientä ja anna jäähtyä.
Vaihe 5
Kuutioi puolet perunoista ja kiehauta suolatussa vedessä. Keitä n. 20 minuuttia ja purista perunat sitten perunaprässin läpi. Raasta loput perunat hienoksi raasteeksi. Purista raaste kuivaksi ja sekoita kulhossa keitettyjen perunoiden, jauhojen, kananmunien ja suolan kanssa.
Vaihe 6
Ota mykyyn n. 70 g perunaseosta ja täytteeksi 20 g revittyä ja silputtua ankanlihaa. Sulje myky hyvin ja muotoile ovaalin muotoiseksi.
Vaihe 7
Kiehauta suolattua vettä isossa kattilassa. Laske mykyt varovasti veteen ja kypsennä 20–25 minuuttia. Kypsyttyään mykyt nousevat pintaan.
Vaihe 8
Sulata voi kastiketta varten. Kuullota valkosipulia voissa n. 1 minuutti. Sekoita joukkoon piimä. Lisää kerma ja sekoita, kunnes kastike on saennut ja lämmennyt. Älä anna enää kiehua. Mausta Kikkomanin poke-kastikkeella.
Vaihe 9
Asettele lautaselle 3 mykyä per annos ja tarjoile kastikkeen ja persiljan kera.
Vinkki:
Jauhota kädet, niin perunamassan käsittely on helpompaa. Nyhdetty ankanliha kannattaa silputa pieneksi, niin mykyt on helpompi täyttää.
Resepti-ID: F1032
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä