Zeppeliinit nyhtöankalla
Zeppeliinit nyhtöankalla

Zeppeliinit nyhtöankalla

kokonaisaika260 min
200 minvalmistus
60-720 minwaiting time

Liettuan kansallisruoka cepelinai (=zeppeliinit) koostuu pienistä, nyhtöankalla täytetyistä perunamykyistä. Annoksen juju on ankan marinointi Kikkomanin poke- ja soijakastikkeilla.

Ainekset

10 annosta

Ankka:

600 g
ankankoipea (paino ilman luita)
6 g
appelsiinin kuorta
100 ml
appelsiinimehua
10 g
silputtua valkosipulia
10 g
hunajaa
20 ml
balsamietikkaa
2 g
jauhettua inkivääriä
2 g
jauhettua korianteria
2 g
savupaprikajauhetta
1 g
kuivattua timjamia
1 g
chilihiutaleita
200 ml
kanalientä

Perunamykyt:

1,1 kg
kuorittuja jauhoisia perunoita
800 g
puolikarkeita vehnäjauhoja
170 g
kananmunia
30 g
suolaa

Kastike:

70 g
voita
15 g
silputtua valkosipulia
400 ml
piimää
70 ml
kuohukermaa

Lisäksi:

60 g
silputtua persiljaa
Allergeenit:
gluteeni, munat, maito, soijapavut, seesaminsiemenet, selleri, sulfiitit
Kokonaispaino per annos:
365 g
Paino per ainesosa:

Perunamykyt, n. 300 g (3 kpl, kukin 100 g), Kastike, n. 60 g, Koristeet, n. 5 g

Valmistus

Vaihe 1

Taputtele ankka kuivaksi talouspaperilla. Sekoita raastettu appelsiininkuori, appelsiinimehu, valkosipuli, hunaja Kikkomanin poke-kastike, Kikkomanin soijakastike, balsamietikka, inkivääri, korianteri, paprika, timjami ja chilihiutaleet kulhossa hyvin sekaisin.

Vaihe 2

Laita ankka seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 1 tunti (mielellään yön yli).

Vaihe 3

Laita marinoitu ankka uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 2-2½ tuntia, kunnes liha on kypsää.

Vaihe 4

Revi liha suikaleiksi, lisää 100 ml paistolientä ja anna jäähtyä.

Vaihe 5

Kuutioi puolet perunoista ja kiehauta suolatussa vedessä. Keitä n. 20 minuuttia ja purista perunat sitten perunaprässin läpi. Raasta loput perunat hienoksi raasteeksi. Purista raaste kuivaksi ja sekoita kulhossa keitettyjen perunoiden, jauhojen, kananmunien ja suolan kanssa.

Vaihe 6

Ota mykyyn n. 70 g perunaseosta ja täytteeksi 20 g revittyä ja silputtua ankanlihaa. Sulje myky hyvin ja muotoile ovaalin muotoiseksi.

Vaihe 7

Kiehauta suolattua vettä isossa kattilassa. Laske mykyt varovasti veteen ja kypsennä 20–25 minuuttia. Kypsyttyään mykyt nousevat pintaan.

Vaihe 8

Sulata voi kastiketta varten. Kuullota valkosipulia voissa n. 1 minuutti. Sekoita joukkoon piimä. Lisää kerma ja sekoita, kunnes kastike on saennut ja lämmennyt. Älä anna enää kiehua. Mausta Kikkomanin poke-kastikkeella.

Vaihe 9

Asettele lautaselle 3 mykyä per annos ja tarjoile kastikkeen ja persiljan kera.

Vinkki:

Jauhota kädet, niin perunamassan käsittely on helpompaa. Nyhdetty ankanliha kannattaa silputa pieneksi, niin mykyt on helpompi täyttää.

Resepti-ID: F1032

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.