

Vegaaninen sillileipä tofusta
Kikkomanin soijakastike antaa tofulle sillin makua imitoivaa suolaisuutta. Yhdistettynä merilevän kalaisaan makuun saat maistuvan ja proteiinipitoisen vaihtoehdon sillileivälle.
Ainekset
Tofu-"silakka":
Lisäksi:
- 100 g patonki
- 40 g tofu
- 80 g lisukkeet
Valmistus
Vaihe 1
Laita etikka, Kikkomanin soijakastike, nori-merilevä sekä lämmintä (ei kuumaa) vettä kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes levä on liuennut. Jätä jäähtymään.
Vaihe 2
Laita purkkiin puolet punasipulista, laakerinlehdistä, maustepippureista ja tofusta. Lisää päälle toinen samanlainen kerros. Lisää harissa ja kaada jäähtynyt nori-etikkamarinadi päälle. Jos käytät piparkakkumaustetta, lisää myös se. Laita purkki kiinni ja anna seistä jääkaapissa vähintään 24 tuntia.
Vaihe 3
Halkaise patonki pitkittäin ja voitele majoneesilla sekä sinapilla. Asettele leivälle salaatinlehdet, kurkkusiivut, sipuli sekä tofu, ja koristele herneenversoilla. Leikkaa patonki vinottain ennen tarjoilua.
Vinkki:
Maustamaton tofu on hyvin neutraalin ja miedon makuista, joten voit maustaa sen mielesi mukaan esim. makeaksi, suolaiseksi tai happameksi.
Voit halutessasi korvata Kikkomanin soijakastikkeen Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella.
Resepti-ID: F1084
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä











