

Vasikkaa ja bataattivohveleita
Tämä annos on pikku seikkailijoiden mieleen: vasikka saa herkullisen maun Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella maustetusta kastikkeesta, ja sydämen muotoiset bataattivohvelit karpalohillolla kruunaavat annoksen.
Ainekset
Liha ja kastike:
Vohvelit:
Lisäksi:
Liha ja kastike n. 150 g
Vohvelit n. 90 g
Karpalohillo n. 20 g
Valmistus
Vaihe 1
Vasikka: leikkaa liha suupaloiksi. Ruskista pannulla öljytilkassa kovalla lämmöllä 2–3 minuuttia ja siirrä sivuun. Alenna lämpötilaa ja sulata voi pannulla. Sekoita jauhot joukkoon ja kypsennä 1–2 minuuttia. Lisää Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike ja sekoita sileäksi. Lisää vasikanliemi ja anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoittaen. Ennen tarjoilua lämmitä liha- ja kastikeannosta 4–5 minuuttia ja kääntele sitten sekaan 1 rkl vatkattua kuohukermaa.
Vaihe 2
Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää ne munaseokseen kivennäisveden kanssa. Sekoita sileäksi. Lisää juusto, bataatti sekä parsakaali ja mausta suolalla. Lämmitä ja voitele sydän-vohvelirauta ja paista vohveleita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vaihe 3
Asettele kolme sydänvohvelia lautaselle. Lisää liha sekä kastike niiden vieren ja viimeistele annos lusikallisella karpalohilloa.
Vinkki:
Vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta ne säilyvät myös folioon käärittynä muutaman päivän. Lämmitä ne sitten mikrossa tai salamanterissa.
Resepti-ID: F1076
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä