Vasikkaa ja bataattivohveleita
Vasikkaa ja bataattivohveleita

Vasikkaa ja bataattivohveleita

kokonaisaika 1 t
30 min esivalmistelut
30 min valmistus

Tämä annos on pikku seikkailijoiden mieleen: vasikka saa herkullisen maun Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella maustetusta kastikkeesta, ja sydämen muotoiset bataattivohvelit karpalohillolla kruunaavat annoksen.

Ainekset

10 annosta

Liha ja kastike:

1 ½ kg
vasikanpaistia
Öljyä paistamiseen
50 g
voita
100 g
vehnäjauhoja
1 l
vasikanlientä
5 g
maissitärkkelystä
100 g
kuohukermaa vatkattuna

Vohvelit:

300 g
pehmeää voita
300 g
kananmunia
200 g
vehnäjauhoja
10 g
leivinjauhetta
100 ml
kivennäisvettä
100 g
goudajuustoa raastettuna
100 g
bataattia raastettuna
100 g
parsakaalia raastettuna
5 g
suolaa

Lisäksi:

200 g
karpalohilloa
Allergeenit:
Soija, maito, gluteeni, kananmuna, selleri
Kokonaispaino per annos:
260 g
Paino per ainesosa:

Liha ja kastike n. 150 g
Vohvelit n. 90 g
Karpalohillo n. 20 g

Valmistus

Vaihe 1

Vasikka: leikkaa liha suupaloiksi. Ruskista pannulla öljytilkassa kovalla lämmöllä 2–3 minuuttia ja siirrä sivuun. Alenna lämpötilaa ja sulata voi pannulla. Sekoita jauhot joukkoon ja kypsennä 1–2 minuuttia. Lisää Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike ja sekoita sileäksi. Lisää vasikanliemi ja anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoittaen. Ennen tarjoilua lämmitä liha- ja kastikeannosta 4–5 minuuttia ja kääntele sitten sekaan 1 rkl vatkattua kuohukermaa.

Vaihe 2

Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää ne munaseokseen kivennäisveden kanssa. Sekoita sileäksi. Lisää juusto, bataatti sekä parsakaali ja mausta suolalla. Lämmitä ja voitele sydän-vohvelirauta ja paista vohveleita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vaihe 3

Asettele kolme sydänvohvelia lautaselle. Lisää liha sekä kastike niiden vieren ja viimeistele annos lusikallisella karpalohilloa.

Vinkki:

Vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, mutta ne säilyvät myös folioon käärittynä muutaman päivän. Lämmitä ne sitten mikrossa tai salamanterissa.

Resepti-ID: F1076

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.