Umamiset polentaranskikset sitrusmajoneesilla
Umamiset polentaranskikset sitrusmajoneesilla

Umamiset polentaranskikset sitrusmajoneesilla

kokonaisaika20 min
5 minesivalmistelut
15 minvalmistus
180-240 minwaiting time

Ranskalaisia ilman perunaa? Mikä ettei! Polentaranskikset saavat upean umamisen maun Kikkomanin soijakastikkeesta, ja majoneesi raikastuu Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella.

Ainekset

10 annosta

Ranskalaiset:

1 l
vettä tai kasvislientä
400 g
polentaa
75 g
raastettua parmesaania
15 g
tryffelitahnaa
2 g
jauhettua pippuria
auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen

Sitrusmajoneesi:

100 g
kananmunia
10 g
sitruunan kuorta
12 g
appelsiinin kuorta
10 g
hienoksi silputtua valkosipulia
5 g
suolaa
700 ml
auringonkukkaöljyä

Lisäksi:

10 
sitruunalohkoa
10 g
savusuolahiutaleita
Allergeenit:
munat, soijapavut, gluteeni, selleri
Kokonaispaino per annos:
215 g
Paino per ainesosa:

Polentaranskalaiset, n. 136 g, Sitrusmajoneesi, n. 78 g, Savusuola + sitruunalohko koristeluun, n. 1 g

Valmistus

Vaihe 1

Kiehauta vesi tai kasvisliemi. Vispaa polenta vähitellen sekaan. Anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, pippurilla parmesaanijuustolla ja tryffelitahnalla.

Vaihe 2

Kaada polenta uunivuokaan (GN 1/1), joka on vuorattu voipaperilla. Levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä jääkaapissa 3–4 tuntia.

Vaihe 3

Laita kananmunat, sitruunan ja appelsiinin kuoret, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen ja sekoita hetki. Käytä tehosekoitinta alimmalla nopeudella ja kaada öljy sekaan ohuena nauhana, kunnes seos sakeutuu majoneesiksi.

Vaihe 4

Kun polentaseos on kiinteää, leikkaa siitä terävällä veitsellä ranskalaisia (n. 1,5 cm paksuja) ja uppopaista niitä 175-asteisessa öljyssä 5 minuuttia kullanruskeiksi.

Vaihe 5

Tarjoile ranskalaiset majoneesin, sitruunalohkojen ja savusuolan kera.

Vinkki:

Saat rapeampia ranskalaisia, jos pakastat ranskalaiset ennen uppopaistamista. Näin voit myös valmistaa isompia määriä varastoon. Lisärapeutta saat uppopaistamalla ranskalaiset kahteen kertaan.

Resepti-ID: F1042

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.