

Umamiset polentaranskikset sitrusmajoneesilla
Ranskalaisia ilman perunaa? Mikä ettei! Polentaranskikset saavat upean umamisen maun Kikkomanin soijakastikkeesta, ja majoneesi raikastuu Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella.
Ainekset
Ranskalaiset:
Sitrusmajoneesi:
Lisäksi:
Polentaranskalaiset, n. 136 g, Sitrusmajoneesi, n. 78 g, Savusuola + sitruunalohko koristeluun, n. 1 g
Valmistus
Vaihe 1
Kiehauta vesi tai kasvisliemi. Vispaa polenta vähitellen sekaan. Anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, pippurilla parmesaanijuustolla ja tryffelitahnalla.
Vaihe 2
Kaada polenta uunivuokaan (GN 1/1), joka on vuorattu voipaperilla. Levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä jääkaapissa 3–4 tuntia.
Vaihe 3
Laita kananmunat, sitruunan ja appelsiinin kuoret, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen ja sekoita hetki. Käytä tehosekoitinta alimmalla nopeudella ja kaada öljy sekaan ohuena nauhana, kunnes seos sakeutuu majoneesiksi.
Vaihe 4
Kun polentaseos on kiinteää, leikkaa siitä terävällä veitsellä ranskalaisia (n. 1,5 cm paksuja) ja uppopaista niitä 175-asteisessa öljyssä 5 minuuttia kullanruskeiksi.
Vaihe 5
Tarjoile ranskalaiset majoneesin, sitruunalohkojen ja savusuolan kera.
Vinkki:
Saat rapeampia ranskalaisia, jos pakastat ranskalaiset ennen uppopaistamista. Näin voit myös valmistaa isompia määriä varastoon. Lisärapeutta saat uppopaistamalla ranskalaiset kahteen kertaan.
Resepti-ID: F1042
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä