Teriyakisiivet, coleslaw ja chililohkoperunat
Teriyakisiivet, coleslaw ja chililohkoperunat

Teriyakisiivet, coleslaw ja chililohkoperunat

Amerikkalainen klassikkoruoka saa japanilaisen makuvivahteen Kikkoman teriyakiwokkikastikkeesta. Siivet tarjoillaan mausteisten lohkoperunoiden, värikkään coleslaw’n sekä kermaisen dippikastikkeen kera.

Ainekset

10 annosta

Siivet:

500 ml
piimää
10 g
valkosipulijauhetta
10 g
tulista paprikajauhetta
15 g
suolaa
5 g
jauhettua pippuria
3 ½ kg
kanansiipiä
400 g
puolikarkeita vehnäjauhoja (405)
200 g
maissitärkkelystä
2 l
kasviöljyä friteeraukseen
10 ml
Tabascoa

Coleslaw:

200 g
punakaalia suikaloituna
200 g
porkkanaa suikaloituna
200 g
fenkolia suikaloituna
200 g
selleriä suikaloituna
100 g
omenoita suikaloituna
15 g
suolaa
30 g
sokeria
20 ml
seesamiöljyä
60 ml
sitruunamehua

Lohkoperunat:

1,2 kg
varhaisperunaa kuorineen, pestynä ja paloiteltuna
4 g
valkosipulia hienoksi raastettuna
12 g
suolaa
30 ml
kasviöljyä
20 g
chilihiutaleita
Merisuolaa

Dippikastike:

300 g
majoneesia
300 g
kreikkalaista jogurttia, 10 % rasvaa
20 g
tilliä silputtuna
20 g
kirveliä silputtuna
20 g
korianteria silputtuna
50 g
salottisipulia hienoksi kuutioituna
Suolaa
Pippuria
Allergeenit:
Soija, gluteeni, maito, muna, sinappi, sulfiitit, selleri, seesaminsiemenet
Kokonaispaino per annos:
560 g
Paino per ainesosa:
  • Kanansiivet n. 300 g (sis. luut) 

  • Lohkoperunat n. 100 g 

  • Coleslaw n. 90 g 

  • Kastike n. 70 g

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita piimä ja mausteet marinadiksi. Huuhtele kanansiivet, taputtele kuiviksi ja marinoi niitä ainakin 1 tunti. Sekoita jauhot ja maissitärkkelys. Ota siivet marinadista ja kierittele niitä jauhoseoksessa. Kuumenna öljy n. 170 asteeseen ja friteeraa siipiä erissä n. 7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita kulhossa friteeratut siivet, Kikkoman wokkikastike – teriyaki sekä Tabasco.

Vaihe 2

Sekoita kasvikset ja omena kulhossa coleslaw’ta varten. Lisää suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Lisää vielä seesamiöljy ja sitruunamehu ja jätä kylmään odottamaan tarjoilua. Siivilöi ennen tarjoilua.

Vaihe 3

Sekoita perunat, valkosipuli, suola ja öljy. Levitä tasaisesti uunipellille ja paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 25 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita. Mausta chilillä ja merisuolalla.

Vaihe 4

Sekoita dippikastikkeen ainekset ja jätä odottamaan tarjoilua.

Vaihe 5

Annostele 7 siipeä (300 g) per lautanen ja tarjoile lohkoperunoiden, coleslaw’n ja dippikastikkeen kera.

Vinkki:

Klassiset kanansiivet maustetaan chilikastikkeella ja voilla. Meidän versiomme on hiukan makeampi ja vähemmän tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta muuttamalla Tabascon määrää. Siivet voi myös esipaistaa ja ruskistaa vasta ennen tarjoilua. Varmista, että sisälämpötila luun vieressä on vähintään 85 °C, jolloin siivet ovat täydellisen mureita.

Resepti-ID: F1072

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.