

Teriyakisiivet, coleslaw ja chililohkoperunat
Amerikkalainen klassikkoruoka saa japanilaisen makuvivahteen Kikkoman teriyakiwokkikastikkeesta. Siivet tarjoillaan mausteisten lohkoperunoiden, värikkään coleslaw’n sekä kermaisen dippikastikkeen kera.
Ainekset
Siivet:
Coleslaw:
Lohkoperunat:
Dippikastike:
Kanansiivet n. 300 g (sis. luut)
Lohkoperunat n. 100 g
Coleslaw n. 90 g
Kastike n. 70 g
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita piimä ja mausteet marinadiksi. Huuhtele kanansiivet, taputtele kuiviksi ja marinoi niitä ainakin 1 tunti. Sekoita jauhot ja maissitärkkelys. Ota siivet marinadista ja kierittele niitä jauhoseoksessa. Kuumenna öljy n. 170 asteeseen ja friteeraa siipiä erissä n. 7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita kulhossa friteeratut siivet, Kikkoman wokkikastike – teriyaki sekä Tabasco.
Vaihe 2
Sekoita kasvikset ja omena kulhossa coleslaw’ta varten. Lisää suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Lisää vielä seesamiöljy ja sitruunamehu ja jätä kylmään odottamaan tarjoilua. Siivilöi ennen tarjoilua.
Vaihe 3
Sekoita perunat, valkosipuli, suola ja öljy. Levitä tasaisesti uunipellille ja paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 25 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita. Mausta chilillä ja merisuolalla.
Vaihe 4
Sekoita dippikastikkeen ainekset ja jätä odottamaan tarjoilua.
Vaihe 5
Annostele 7 siipeä (300 g) per lautanen ja tarjoile lohkoperunoiden, coleslaw’n ja dippikastikkeen kera.
Vinkki:
Klassiset kanansiivet maustetaan chilikastikkeella ja voilla. Meidän versiomme on hiukan makeampi ja vähemmän tulinen, mutta voit säädellä tulisuutta muuttamalla Tabascon määrää. Siivet voi myös esipaistaa ja ruskistaa vasta ennen tarjoilua. Varmista, että sisälämpötila luun vieressä on vähintään 85 °C, jolloin siivet ovat täydellisen mureita.
Resepti-ID: F1072
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä