

Selleri-gorgonzola-orzo ja punasikurisalaatti
Sellerin ja gorgonzolan herkullisesta makuyhdistelmästä syntyy juhlava pasta-ateria. Päärynä-punasikurisalaatti ja Kikkomanin soijakastiketta sisältävä kirpeä kastike täydentävät aterian.
Ainekset
Orzo-pastaan:
Salaattiin:
- Orzo-pasta n. 300 g
- Salaatti n. 80 g
Valmistus
Vaihe 1
Kuullota salottisipulia ja selleriä kattilassa voissa keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Lisää orzo ja kuullota vielä 2–3 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna nestemäärän haihtua puoleen. Lisää kasvisliemi ja keitä 12 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita gorgonzola hitaasti pastan sekaan, kunnes koostumus on kermainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 2
Sulata voi kattilassa ja kuullota päärynää n. 2 minuuttia. Lisää hunaja ja karamellisoi päärynää kevyesti 1–2 minuuttia. Lisää Kikkomanin soijakastike ja kiehauta. Lisää punasikuri ja saksanpähkinät ja anna salaatinlehtien hiukan pehmetä.
Vaihe 3
Annostele orzo-pasta neljälle lautaselle, asettele salaatti päälle ja tarjoile
Vinkki:
Voit valmistaa annoksen myös risottoriisistä.
Resepti-ID: F1068
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä