

Röstiä, lohisashimia ja sitruskastiketta
Lohi ja rösti ovat klassinen parivaljakko. Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeella maustettu hapanimelä kastike antaa annokselle japanilaisen vivahteen.
Ainekset
Rösti:
Lohisashimi:
Kastike:
Lisäksi:
Rösti, n. 70 g, Lohi, n. 75 g (3 siivua n. 25 g/kpl), Purjo, n. 10 g, Kastike, n. 20 g
Valmistus
Vaihe 1
Raasta perunat karkeasti, mausta suolalla ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Purista pois neste (n. 1 kg) ja muotoile 10 röstiä. Paista pannulla kirkastetussa voissa keskilämmöllä n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes röstit ovat kullanruskeita. Pidä lämpiminä.
Vaihe 2
Hiillosta lohen pintaa kaasupolttimella kevyesti. Sekoita mausteet suolaan ja ripottele kalan päälle. Leikkaa siitä n. 1 cm paksuja siivuja (n. 25 g/kpl)
Vaihe 3
Sekoita Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja hunaja. Lisää joukkoon kerma, sitruunan kuori ja appelsiinin kuori.
Vaihe 4
Liota purjosuikaleita jäävedessä, jotta niistä tulee rapsakoita.
Vaihe 5
Annostele kastike röstien päälle. Asettele 3 lohiviipaletta jokaiselle röstille ja koristele purjosuikaleilla ja sitruunanlohkoilla ennen tarjoilua.
Vinkki:
Rösti kestää hyvin uudelleenlämmitystä paistinpannulla, uunissa tai grillivastuksen alla.
Resepti-ID: F1043
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä