Pinaatti-börek ja vietnamilaiset vihannekset
Pinaatti-börek ja vietnamilaiset vihannekset

Pinaatti-börek ja vietnamilaiset vihannekset

kokonaisaika30 min
10 minesivalmistelut
20 minvalmistus
5 minjäähdyttäminen

Turkista kotoisin olevat börek-piiraat täytetään pinaatilla ja fetajuustolla. Vietnamilaisen tuulahduksen annokseen tuovat pikkelöidyt vihannekset, jotka maustetaan Kikkomanin soijakastikkeella.

Ainekset

10 annosta

Börek-piiras:

1,3 kg
sulatettua pakastepinaattia, silputtuna ja puristettuna
500 g
silputtua hopeasipulia
30 g
silputtua valkosipulia
100 ml
rypsiöljyä
600 g
murustettua fetaa
10 g
raastettua muskottipähkinää
20 g
silputtua tilliä
80 ml
täysmaitoa
100 g
keltuaisia
500 g
filotaikinalevyjä (48 x 36,5 cm, 37 g/kpl)
30 g
mustakuminan siemeniä

Vihannekset:

400 g
kuorittuja porkkanoita leikattuna julienne-tikuiksi
400 g
kurkkua leikattuna julienne-tikuiksi
200 g
retiisiä leikattuna julienne-tikuiksi
100 g
silputtua kevätsipulia
150 g
tomusokeria
200 ml
riisiviinietikkaa
50 g
pilkottuja suolapähkinöitä
Allergeenit:
munat, maito, gluteeni, maapähkinät, soijapavut, sulfiitit
Kokonaispaino per annos:
270 g
Paino per ainesosa:

Börek (3 palaa 35 g/kpl), n. 100 g, Vihannekset, n. 170 g

Valmistus

Vaihe 1

Kuullota pinaattia, sipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia.

Vaihe 2

Lisää pannulle fetajuusto, muskottipähkinä ja tilli ja sekoita hyvin. Jätä odottamaan.

Vaihe 3

Sekoita maito ja keltuaiset. Leikkaa filotaikinalevyt neljään osaan ja levitä n. 20 g pinaattiseosta kullekin levylle. Sivele reunat keltuaisseoksella ja kääri rullalle. Toista kunnes kaikki ainekset on käytetty. Sivele piiraat keltuaisseoksella ja ripottele mustakuminan siemeniä päälle. Paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia, kunnes piiraat ovat kullanruskeita.

Vaihe 4

Laita porkkanat, kurkku, retiisit ja kevätsipulit kulhoon. Sekoita joukkoon Kikkomanin soijakastike, sokeri ja etikka ja laita jääkaappiin.

Vaihe 5

Asettele lautaselle kolme börek-nyyttiä annosta kohden sekä pikkelöidyt vihannekset. Koristele suolapähköinöillä.

Vinkki:

Filotaikina kannattaa peittää kostealla liinalla, ettei se kuivu. Börek-piiraat voi pakastaa ennen kypsentämistä, ja pakastamisen jälkeen ne voi kypsentää uunissa tai uppopaistaa.

Resepti-ID: F1049

PDF-resepti

Lataa PDF

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.