

Peka mustekalasta
Peka on Balkanin alueen perinteinen pitkään kypsytetty liha-kasvispata. Me tuunaamme siitä mausteisen aasialaisen version lisäämällä mustekalaa ja Kikkomanin chilikastiketta kimchille.
Ainekset
Peka:
Kiinteät ainekset (kasvikset, mustekala jne.), n. 220 g, Neste, n. 185 g
Valmistus
Vaihe 1
Laita perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli isoon uunivuokaan (syvä 1/1 GN-vuoka). Asettele pienet mustekalat kasvisten päälle.
Vaihe 2
Sekoita Kikkomanin chilikastike kimchille, vesi, sitruunamehu sekä oliiviöljy ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalla rosmariinia. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla ja paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.
Vaihe 3
Tarjoile peka syviltä lautasilta
Vinkki:
Jotta annoskoot ovat yhtä suuria, erottele kiinteät ainekset nesteestä kypsentämisen jälkeen ja annostele ne erikseen.
Resepti-ID: F1040
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä