Peka mustekalasta
Peka mustekalasta

Peka mustekalasta

kokonaisaika55 min
5 minesivalmistelut
40-50 minvalmistus

Peka on Balkanin alueen perinteinen pitkään kypsytetty liha-kasvispata. Me tuunaamme siitä mausteisen aasialaisen version lisäämällä mustekalaa ja Kikkomanin chilikastiketta kimchille.

Ainekset

10 annosta

Peka:

1 kg
perunoita, kuorittuna ja kuutioitua (n. 2 x 2 cm)
500 g
porkkanoita, kuorittuna ja kuutioituna (n. 2 x 2 cm)
300 g
silputtua hopeasipulia
30 g
hienoksi silputtua valkosipulia
1 ½ kg
pikku mustekaloja
500 ml
vettä
150 g
sitruunamehua
150 g
oliiviöljyä
15 g
tuoreita rosmariinin lehtiä
Allergeenit:
kala, soijapavut, nilviäiset
Kokonaispaino per annos:
405 g
Paino per ainesosa:

Kiinteät ainekset (kasvikset, mustekala jne.), n. 220 g, Neste, n. 185 g

Valmistus

Vaihe 1

Laita perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli isoon uunivuokaan (syvä 1/1 GN-vuoka). Asettele pienet mustekalat kasvisten päälle.

Vaihe 2

Sekoita Kikkomanin chilikastike kimchille, vesi, sitruunamehu sekä oliiviöljy ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalla rosmariinia. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla ja paista 180-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Vaihe 3

Tarjoile peka syviltä lautasilta

Vinkki:

Jotta annoskoot ovat yhtä suuria, erottele kiinteät ainekset nesteestä kypsentämisen jälkeen ja annostele ne erikseen.

Resepti-ID: F1040

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.