Papu-päärynäsalaatti tofulla
Papu-päärynäsalaatti tofulla

Papu-päärynäsalaatti tofulla

kokonaisaika 1 t 10 min
30 min esivalmistelut
40 min valmistus

Kikkomanin soijakastike sopii täydellisesti tofun maustamiseen. Valkosipuli ja inkivääri tasapainottavat makua, ja eleganssia annokseen tuovat päärynät ja punaviini. Edamame-pavut ovat pirteän värisiä ja myös hyvä kasvipohjaisen proteiinin lähde.

Ainekset

10 annosta

Salaatti:

240 g
sipulia ohuina lohkoina
50 ml
rypsiöljyä
1 l
kasvislientä
2 g
pippuria
1,6 kg
kiinteitä perunoita kuutioituna (2 x 2 cm)

Tofu:

720 g
maustamatonta tofua kuutioituna (2 x 2 cm)
100 g
perunajauhoa
100 ml
rypsiöljyä

Tofu-kastike:

50 ml
agave-siirappia tai jotain muuta makeuttajaa
100 ml
vettä
20 g
tuoretta inkivääriä raastettuna
12 g
valkosipulia murskattuna

Lisäksi:

1,2 kg
päärynöitä kuorittuina ja leikattuina paksuiksi suikaleiksi
100 ml
kuivaa punaviiniä
40 ml
agave-siirappia
800 g
vihreitä papuja (voi olla pakaste)
800 g
kuorittuja edamame-papuja
80 g
viinisuolaheinää (tai persiljaa) silputtuna
Allergeenit:
1. Gluteenia sisältävät viljat 6. Soijapavut ja soijapaputuotteet 12. Rikkidioksidi ja sulfiitit
Kokonaispaino per annos:
448 g
Paino per ainesosa:
  • 300 g salaatti
  • 70 g tofu
  • 70 g päärynä
  • 8 g koristeet

Valmistus

Vaihe 1

Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla n. 5 minuuttia kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi, Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike sekä pippuri.

Vaihe 2

Lisää perunakuutiot sipulin joukkoon ja keitä 25 minuuttia.

Vaihe 3

Laita tofu ja perunajauhot pussiin ja ravistele, jotta tofu peittyy tasaisesti.

Vaihe 4

Kuumenna öljy pannulla. Lisää tofu ja paista n. 10 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes se ruskistuu hiukan. Laita tofu talouspaperin päälle valumaan.

Vaihe 5

Valmista kastike tofulle: yhdistä Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike, agave-siirappi, vesi, raastettu inkivääri sekä murskattu valkosipuli ja sekoita hyvin.

Vaihe 6

Kaada kastike pannulle tofun paistamisen jälkeen ja kiehauta. Lisää tofu ja sekoita, kunnes se on täysin kastikkeen peitossa. Keitä n. 10 minuuttia.

Vaihe 7

Laita päärynät pieneen kattilaan, lisää viini sekä agave-siirappi ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen.

Vaihe 8

Huuhtele ja trimmaa vihreät pavut. Lisää ne pannulle edamame-papujen ja perunoiden kanssa. Kypsennä vielä 5 minuuttia.

Vaihe 9

Annostele ainekset lautasille ja koristele viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki:

Voit korvata perunat bataateilla ja vihreät pavut sokeriherneillä.

Resepti-ID: F1088

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.