Paahdetut porkkanat ja greippi-fetasalaatti
Paahdetut porkkanat ja greippi-fetasalaatti

Paahdetut porkkanat ja greippi-fetasalaatti

kokonaisaika70 min
15 minesivalmistelut
55 minvalmistus

Tähän kekseliääseen kasvisruokaan ihastuvat kaikki! Paahdetut porkkanat saavat seurakseen valkosipuli-perunasosetta ja raikasta greippi-fetasalaattia. Kikkomanin soijakastike antaa umamista potkua sekä porkkanoille että salaatille.

Ainekset

10 annosta

Porkkanoihin:

1 ½ kg
erivärisiä porkkanoita, pestyinä ja naatit kiinni
300 g
sipulia siivuina
100 g
voita
5 
tuoretta laakerinlehteä
2 
tähtianista
2 
timjamin oksaa huuhdeltuna
50 g
hunajaa
500 ml
kasvislientä

Perunasoseeseen:

1 ½ kg
jauhoisia perunoita kuorittuina ja kuutioituina
10 
valkosipulinkynttä kuorittuina
500 ml
maitoa
100 g
voita
5 g
suolaa
3 g
muskottipähkinää

Salaattiin:

30 g
hunajaa
30 ml
oliiviöljyä
300 g
greippiä lohkottuna
300 g
fetaa kuutioituna
100 g
friséesalaattia huuhdeltuna
20 g
kirvelin lehtiä
100 g
macadamiapähkinöitä paahdettuna ja suolattuna
Allergeenit:
Soija, maito, pähkinät, selleri, gluteeni
Kokonaispaino per annos:
400 g
Paino per ainesosa:
  • Perunasose. 180 g
  • Paahdetut porkkanat n. 130 g
  • Greippi-fetasalaatti n. 90 g

Valmistus

Vaihe 1

Trimmaa porkkanoiden naatit n. viiden sentin pituisiksi. Laita sipulit ja porkkanat uunivuokaan voin, laakerinlehtien, tähtianiksen, timjamin sekä hunajan kanssa ja paahda 220-asteisessa kiertoilmauunissa 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kullanruskeita. Lisää kasvisliemi sekä Kikkomanin soijakastike ja jatka kypsennystä n. 10 minuuttia. Kypsennysaika voi vaihdella porkkanoiden koosta riippuen.

Vaihe 2

Sosetta varten keitä perunoita ja valkosipulia kattilassa keskilämmöllä runsaasti suolatussa vedessä 20–30 minuuttia. Valuta perunat sekä valkosipulit ja purista ne kuumina perunapuristimen läpi. Kiehauta maito sekä voi ja sekoita soseen joukkoon. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.

Vaihe 3

Sekoita salaattikastiketta varten Kikkomanin soijakastike, hunaja ja öljy. Sekoita sitten kulhossa greippi, feta, friseesalaatti, kirveli sekä macadamiapähkinät ja lisää kastike salaatin sekaan.

Vaihe 4

Lusikoi peruna-valkosipulisose lautasten keskelle ja asettele porkkanat sen päälle. Viimeistele annokset salaatilla ja tarjoile.

Vinkki:

Porkkanoiden paistinliemen voi keittää kokoon kastikkeeksi.

Resepti-ID: F1069

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.