

Paahdetut porkkanat ja greippi-fetasalaatti
Tähän kekseliääseen kasvisruokaan ihastuvat kaikki! Paahdetut porkkanat saavat seurakseen valkosipuli-perunasosetta ja raikasta greippi-fetasalaattia. Kikkomanin soijakastike antaa umamista potkua sekä porkkanoille että salaatille.
Ainekset
Porkkanoihin:
Perunasoseeseen:
Salaattiin:
- Perunasose. 180 g
- Paahdetut porkkanat n. 130 g
- Greippi-fetasalaatti n. 90 g
Valmistus
Vaihe 1
Trimmaa porkkanoiden naatit n. viiden sentin pituisiksi. Laita sipulit ja porkkanat uunivuokaan voin, laakerinlehtien, tähtianiksen, timjamin sekä hunajan kanssa ja paahda 220-asteisessa kiertoilmauunissa 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kullanruskeita. Lisää kasvisliemi sekä Kikkomanin soijakastike ja jatka kypsennystä n. 10 minuuttia. Kypsennysaika voi vaihdella porkkanoiden koosta riippuen.
Vaihe 2
Sosetta varten keitä perunoita ja valkosipulia kattilassa keskilämmöllä runsaasti suolatussa vedessä 20–30 minuuttia. Valuta perunat sekä valkosipulit ja purista ne kuumina perunapuristimen läpi. Kiehauta maito sekä voi ja sekoita soseen joukkoon. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
Vaihe 3
Sekoita salaattikastiketta varten Kikkomanin soijakastike, hunaja ja öljy. Sekoita sitten kulhossa greippi, feta, friseesalaatti, kirveli sekä macadamiapähkinät ja lisää kastike salaatin sekaan.
Vaihe 4
Lusikoi peruna-valkosipulisose lautasten keskelle ja asettele porkkanat sen päälle. Viimeistele annokset salaatilla ja tarjoile.
Vinkki:
Porkkanoiden paistinliemen voi keittää kokoon kastikkeeksi.
Resepti-ID: F1069
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä