Nyhtösianpotkaa teriyaki-olutkastikkeella
Nyhtösianpotkaa teriyaki-olutkastikkeella

Nyhtösianpotkaa teriyaki-olutkastikkeella

kokonaisaika135 min
45 minesivalmistelut
45 minvalmistus
45 minvalmistus

Baijerilainen klassikko sianpotka tarjoillaan uudella tavalla teriyaki-olutkastikkeen ja udon-nuudeleiden kera. Kikkomanin soijakastike korostaa sianpotkan makua upeasti.

Ainekset

10 annosta

Sianpotka:

2 kg
sianpotkaa (nettopaino 820 g kypsennettynä ja ilman luuta)
10 g
kokonaisia pippureita
2 g
laakerinlehteä

Kastike:

150 g
silputtua salottisipulia
15 g
silputtua valkosipulia
25 g
chopped gingersilputtua inkivääriä
50 ml
rypsiöljyä
1 ¼ l
tummaa olutta
25 g
hunajaa
300 g
edamamepapuja (pakasteena)
500 g
suikaloitua punaista paprikaa
100 g
voilastuja
60 g
maissitärkkelystä
160 ml
vettä

Lisäksi:

2 kg
udon-nuudeleita
20 g
seesaminsiemeniä
Allergeenit:
Laktoosi, seesaminsiemenet, soija, gluteeni
Kokonaispaino per annos:
450 g
Paino per ainesosa:
Udon-nuudelit, n. 200 g, Liha, n. 80 g, Kasvikset, n. 70 g, Kastike, n. 100 g, Seesaminsiemeniä, n. 2 g koristeluun

Valmistus

Vaihe 1

Laita sianpotka, vesi, pippurit ja laakerinlehdet painekeittimeen ja kypsennä 45 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Poista luu ja nyhdä liha suikaleiksi. Jätä odottamaan.

Vaihe 2

Kuullota salottisipulia, valkosipulia ja inkivääriä minuutin ajan 25 ml:ssa rypsiöljyä. Lisää olut ja Kikkomanin soijakastike. Lisää lopuksi hunaja ja keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä n. 45 minuuttia niin, että sitä jää litran verran.

Vaihe 3

Kuullota paprikoita ja edamame-papuja jäljelle jääneessä rypsiöljyssä n. 5 minuuttia.

Vaihe 4

Lisää voi kastikkeeseen. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta kastike. Alenna lämpöä, lisää kasvikset ja liha kastikkeeseen ja pidä lämpimänä.

Vaihe 5

Keitä udon-nuudeleita suolatussa vedessä n. 1 minuutti. Lämmitä nuudeliannokset uudelleen lihan, kasvisten ja kastikkeen kera ja koristele annokset seesaminsiemenillä.

Vinkki:

Jos haluat käyttää udon-nuudeleita myöhemmin, pirskottele niiden joukkoon öljyä keittämisen jälkeen ja säilytä viileässä paikassa.
Nyhdä porsaanliha, kun se on vielä lämmintä. Näin se on helpompi saada irti luusta.

Resepti-ID: F1029

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.