

Nyhtösianpotkaa teriyaki-olutkastikkeella
Baijerilainen klassikko sianpotka tarjoillaan uudella tavalla teriyaki-olutkastikkeen ja udon-nuudeleiden kera. Kikkomanin soijakastike korostaa sianpotkan makua upeasti.
Ainekset
Sianpotka:
Kastike:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
Laita sianpotka, vesi, pippurit ja laakerinlehdet painekeittimeen ja kypsennä 45 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Poista luu ja nyhdä liha suikaleiksi. Jätä odottamaan.
Vaihe 2
Kuullota salottisipulia, valkosipulia ja inkivääriä minuutin ajan 25 ml:ssa rypsiöljyä. Lisää olut ja Kikkomanin soijakastike. Lisää lopuksi hunaja ja keitä kastiketta kokoon keskilämmöllä n. 45 minuuttia niin, että sitä jää litran verran.
Vaihe 3
Kuullota paprikoita ja edamame-papuja jäljelle jääneessä rypsiöljyssä n. 5 minuuttia.
Vaihe 4
Lisää voi kastikkeeseen. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta kastike. Alenna lämpöä, lisää kasvikset ja liha kastikkeeseen ja pidä lämpimänä.
Vaihe 5
Keitä udon-nuudeleita suolatussa vedessä n. 1 minuutti. Lämmitä nuudeliannokset uudelleen lihan, kasvisten ja kastikkeen kera ja koristele annokset seesaminsiemenillä.
Vinkki:
Jos haluat käyttää udon-nuudeleita myöhemmin, pirskottele niiden joukkoon öljyä keittämisen jälkeen ja säilytä viileässä paikassa.
Nyhdä porsaanliha, kun se on vielä lämmintä. Näin se on helpompi saada irti luusta.
Resepti-ID: F1029
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä