

Mausteiset empanadat yrttikastikkeella
Empanadat ovat suosittu välipala Espanjassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa. Mehukas lihatäyte, aromaattiset mausteet, rapea kuori ja raikas minttu-korianterikastike tekevät niistä vastustamattoman pikkupurtavan.
Ainekset
Täyte:
Taikina:
Yrttikastike:
Valmistus
Täyte: Silppua valkosipuli sekä jalapeno ja kuutioi sipuli. Sekoita ne yhteen jauhelihan, Kikkomanin soijakastikkeen, sitruunan kuoren ja mausteiden kanssa.
Taikina: Sekoita kaikki ainekset paitsi vatkattu muna sileäksi taikinaksi. Kääri taikina folioon ja laita jääkaappiin.
Kauli jäähtynyt taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä. Aseta kunkin ympyrän keskelle nokare täytettä ja taita se puoliympyrän muotoon. Laita empanadat pellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia, piirakoiden koosta riippuen.
Yrttikastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti-ID: F1006
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä