

Limettikeitto tofun, lohen ja katkarapujen kanssa
Thai-tyylinen limettiä ja sitruunaruohoa sisältävä kevyt keitto on tulvillaan makua ja tuoksua. Kasvisten ja sienten lisäksi siinä on lohta, katkarapuja sekä tofua. Kikkomanin soijakastike pyöristää maut upeasti.
Ainekset
Keitto:
Tarjoiluun:
Valmistus
Keitto: Paista silputtua valkosipulia, inkivääriä ja chiliä, kunnes ne alkavat tuoksua. Poista lohifileestä nahka sekä ruodot ja leikkaa se kuutioiksi. Kuutioi myös tofu ja paloittele munakoisot. Suikaloi sienet ja leikkaa porkkanat tulitikun kokoisiksi tikuiksi. Paloittele herneenpalot kolmeen osaan. Lämmitä kasvisliemi ja kaffirlimetin lehdet isossa kattilassa. Silppua sitruunaruoho ja keitä sitä kattilassa noin 15 minuuttia. Lisää sitten kookosmaito, kasvikset (paitsi varsiparsakaali), sienet, Kikkomanin soijakastike ja kalakastike. Anna kiehua hiljaa, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää varsiparsakaali ja thai-basilika ja keitä vielä viisi minuuttia. Lisää lopuksi limettimehu, lohi, tofu sekä katkaravut ja keitä vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoilu: ripottele keiton päälle thai-basilikan ja korianterin lehtiä ja tarjoa limettilohkojen kera.
Resepti-ID: F1023
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä