Langós-lettuset lihakastikkeella
Langós-lettuset lihakastikkeella

Langós-lettuset lihakastikkeella

kokonaisaika73 min
30 minesivalmistelut
40 minvalmistus

Uppopaistetut langós-lettuset ovat suosittua sormiruokaa Euroopan messuilla ja joulumarkkinoilla. Tällä kertaa päällisenä on lihakastike, joka saa aasialaisen twistin Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävästä soijakastikkeesta.

Ainekset

10 annosta

Langós:

700 g
erikoisvehnäjauhoa
10 g
kuivahiivaa
20 g
sokeria
400 ml
maitoa
5 g
suolaa
Öljyä paistamiseen

Lihakastike:

400 g
silputtua hopeasipulia
25 g
hienoksi silputtua inkivääriä
25 g
hienoksi silputtua valkosipulia
80 ml
rypsiöljyä
1 kg
naudan jauhelihaa
5 
tähtianista
3 
kanelitankoa
250 ml
Shaoxing-riisiviiniä tai sherryä
100 g
tomaattisosetta
150 ml
vettä
50 g
maissijauhoa

maissijauhoa:

200 g
kurkkua viipaloituna puolikuun muotoisiksi paloiksi
10 g
hienoksi silputtua ruohosipulia
10 g
paahdettuja valkoisia seesaminsiemeniä
Allergeenit:
soijapavut, gluteeni, maito, seesaminsiemenet
Kokonaispaino per annos:
300 g
Paino per ainesosa:

Uppopaistettu langós, n. 110 g, Kastike, n. 170 g, Koristeet, n. 20 g

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja sokeri kulhossa. Lisää lämmitetty maito (35 °C) ja vaivaa taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

Vaihe 2

Kuullota sillä välin sipulia, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä 2 minuuttia. Lisää tähtianis, kanelitangot ja jauheliha, ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Shaoxing-viini tai sherry, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, tomaattisose, vesi ja maissijauhot. Keitä kokoon keskilämmöllä n. 40 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitangot.

Vaihe 3

Jaa taikina kymmeneen n. 110 g painavaan palaan (n. 14 cm pitkä ja 7 cm leveä). Taita palojen reunat ylös n. sentin leveydeltä. Peitä ja jätä taikinapalat kohoamaan vielä 20 minuutiksi.

Vaihe 4

Lämmitä öljy 175-asteiseksi pannulla tai friteerauskeittimessä. Uppopaista lettusia n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita langós-lettu lautaselle, lusikoi lihakastike päälle ja koristele kurkulla.

Vinkki:

Voit käyttää vispilää lihan murentamiseen paistamisen aikana.

Resepti-ID: F1037

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.