

Langós-lettuset lihakastikkeella
Uppopaistetut langós-lettuset ovat suosittua sormiruokaa Euroopan messuilla ja joulumarkkinoilla. Tällä kertaa päällisenä on lihakastike, joka saa aasialaisen twistin Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävästä soijakastikkeesta.
Ainekset
Langós:
Lihakastike:
maissijauhoa:
Uppopaistettu langós, n. 110 g, Kastike, n. 170 g, Koristeet, n. 20 g
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja sokeri kulhossa. Lisää lämmitetty maito (35 °C) ja vaivaa taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.
Vaihe 2
Kuullota sillä välin sipulia, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä 2 minuuttia. Lisää tähtianis, kanelitangot ja jauheliha, ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Shaoxing-viini tai sherry, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, tomaattisose, vesi ja maissijauhot. Keitä kokoon keskilämmöllä n. 40 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitangot.
Vaihe 3
Jaa taikina kymmeneen n. 110 g painavaan palaan (n. 14 cm pitkä ja 7 cm leveä). Taita palojen reunat ylös n. sentin leveydeltä. Peitä ja jätä taikinapalat kohoamaan vielä 20 minuutiksi.
Vaihe 4
Lämmitä öljy 175-asteiseksi pannulla tai friteerauskeittimessä. Uppopaista lettusia n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita langós-lettu lautaselle, lusikoi lihakastike päälle ja koristele kurkulla.
Vinkki:
Voit käyttää vispilää lihan murentamiseen paistamisen aikana.
Resepti-ID: F1037
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä