Kuningasosterivinokkaat ja porkkanakimchi
Kuningasosterivinokkaat ja porkkanakimchi

Kuningasosterivinokkaat ja porkkanakimchi

kokonaisaika90 min
30 minesivalmistelut
60 minvalmistus
20 minwaiting time

Kotonakin voi syödä fiinisti: uunissa haudutetut kuningasosterivinokkaat, porkkanakimchi ja yrttipolenta tekevät vaikutuksen niin kotiväkeen kuin vieraisiisi. Upean maun annoksiin antaa Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike.

Ainekset

10 annosta

Porkkanakimchiin:

700 g
porkkanoita kuorittuina
15 g
suolaa
10 g
valkosipulia hienoksi raastettuna
20 g
inkivääriä hienoksi raastettuna
20 g
gochugarua (korealaista chilijauhetta)
20 g
hunajaa
50 g
kevätsipulia ohuina siivuina

Sieniin:

1,4 kg
isoja kuningasosterivinokkaita
100 ml
kasviöljyä
500 g
salottisipulia ohuina siivuina
40 g
valkosipulia ohuina siivuina
5 
laakerinlehteä
20 g
tomaattisosetta
1 l
kasvislientä
20 ml
sokeriruokosiirappia
5 g
maissitärkkelystä
40 g
voita

Polentaan:

700 ml
kuohukermaa (30 % rasvaa)
700 ml
kasvislientä
Suolaa
Muskottipähkinää
500 g
polentaa
20 g
ruohosipulia hienoksi silputtuna
20 g
persiljaa hienoksi silputtuna
20 g
kirveliä hienoksi silputtuna
150 g
ricottaa

Lisäksi:

20 g
krassia (Sakura)
Allergeenit:
Soija, maito, gluteeni, selleri
Kokonaispaino per annos:
390 g
Paino per ainesosa:
  • Sienet n. 120 g
  • Polenta n. 190 g
  • Porkkanakimchi n. 80 g
  • Krassi n. 2 g

Valmistus

Vaihe 1

Suikaloi porkkanat pitkittäin mandoliinilla ohuiksi siivuiksi (n. 1 mm). Sekoita suola hyvin porkkanasiivuihin ja jätä tekeytymään 20 minuutiksi nesteen poistamiseksi. Sekoita raastettu inkivääri ja valkosipuli chilijauheeseen, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeeseen ja hunajaan. Lisää kastike sekä kevätsipulit valutettujen porkkanoiden joukkoon ja sekoita hyvin. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

Vaihe 2

Lämmitä kiertoilmauuni 180-asteeseen. Halkaise sienet pitkittäin ja tee pieni viilto leikkuupinnalle. Paista sieniä tilkassa öljyä isolla pannulla keskilämmöllä 3–4 minuuttia. Ota sienet pois pannulta ja paista salottisipulia ja valkosipulia samalla pannulla 5–6 minuuttia. Lisää tomaattisose ja jatka paistamista 2–3 minuuttia. Lisää kasvisliemi, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike sekä sokerijuurikassiirappi. Lisää sitten sienet ja laakerinlehdet ja hauduta uunissa n. 30 minuuttia.

Vaihe 3

Kun sienet ovat kypsiä, poista ne vuoasta ja siivilöi kastike. Keitä kastiketta kokoon kattilassa niin, että sitä on n. 500 ml, ja suurusta se kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Kuumenna kastike pannulla sienien ja voin kera ennen tarjoilua.

Vaihe 4

Kiehauta kasvisliemi ja kerma polentaa varten. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita polenta nesteeseen ja anna kiehua hiljaa 4-5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Kääntele ricotta ja yrtit polenta sekaan.

Vaihe 5

Annostele polenta lautasille. Asettele kullekin lautaselle kolme sienen puolikasta sekä porkkanakimchiä ja koristele annokset krassilla.

Vinkki:

Porkkanat voi myös marinoida Kikkomanin kimchi-chilikastikkeessa. Se tosin sisältää kalakastiketta, eikä sen takia sovi kasvissyöjille.

Resepti-ID: F1066

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.