

Kuningasosterivinokkaat ja porkkanakimchi
Kotonakin voi syödä fiinisti: uunissa haudutetut kuningasosterivinokkaat, porkkanakimchi ja yrttipolenta tekevät vaikutuksen niin kotiväkeen kuin vieraisiisi. Upean maun annoksiin antaa Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike.
Ainekset
Porkkanakimchiin:
Sieniin:
Polentaan:
Lisäksi:
- Sienet n. 120 g
- Polenta n. 190 g
- Porkkanakimchi n. 80 g
- Krassi n. 2 g
Valmistus
Vaihe 1
Suikaloi porkkanat pitkittäin mandoliinilla ohuiksi siivuiksi (n. 1 mm). Sekoita suola hyvin porkkanasiivuihin ja jätä tekeytymään 20 minuutiksi nesteen poistamiseksi. Sekoita raastettu inkivääri ja valkosipuli chilijauheeseen, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeeseen ja hunajaan. Lisää kastike sekä kevätsipulit valutettujen porkkanoiden joukkoon ja sekoita hyvin. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.
Vaihe 2
Lämmitä kiertoilmauuni 180-asteeseen. Halkaise sienet pitkittäin ja tee pieni viilto leikkuupinnalle. Paista sieniä tilkassa öljyä isolla pannulla keskilämmöllä 3–4 minuuttia. Ota sienet pois pannulta ja paista salottisipulia ja valkosipulia samalla pannulla 5–6 minuuttia. Lisää tomaattisose ja jatka paistamista 2–3 minuuttia. Lisää kasvisliemi, Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike sekä sokerijuurikassiirappi. Lisää sitten sienet ja laakerinlehdet ja hauduta uunissa n. 30 minuuttia.
Vaihe 3
Kun sienet ovat kypsiä, poista ne vuoasta ja siivilöi kastike. Keitä kastiketta kokoon kattilassa niin, että sitä on n. 500 ml, ja suurusta se kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Kuumenna kastike pannulla sienien ja voin kera ennen tarjoilua.
Vaihe 4
Kiehauta kasvisliemi ja kerma polentaa varten. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita polenta nesteeseen ja anna kiehua hiljaa 4-5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Kääntele ricotta ja yrtit polenta sekaan.
Vaihe 5
Annostele polenta lautasille. Asettele kullekin lautaselle kolme sienen puolikasta sekä porkkanakimchiä ja koristele annokset krassilla.
Vinkki:
Porkkanat voi myös marinoida Kikkomanin kimchi-chilikastikkeessa. Se tosin sisältää kalakastiketta, eikä sen takia sovi kasvissyöjille.
Resepti-ID: F1066
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä