

Kana vindaloo -samosat jugurttikastikkeella
Mitä tulisempaa, sen parempaa!
Vindaloo on intialaisen keittiön tulisinta ruokaa. Chiliä, inkivääriä ja kuminaa sisältävä täyte on rapeassa taikinakuoressa, ja raikas jugurttikastike viilentää ihanasti kuumimman poltteen.
Ainekset
Täyte:
Jugurttikastike:
Taikina:
Valmistus
Täyte: Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää korianterin-, kuminan- ja sinapinsiemenet ja paahda 15 sekuntia. Lisää jauhetut mausteet ja sokeri. Lisää sitten kanaliemi, paseerattu tomaatti, Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike sekä punaviinietikka ja kiehauta seos. Lisää kana ja keitä 15 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä ja pilko sitten kana pieniksi paloiksi. Jos liha on kuivaa, kaada sekaan hiukan kypsentämiseen käytettyä lientä.
Jugurttikastike: Silppua valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne sekä jugurtti, kanan kypsennykseen käytetty liemi (200 ml) ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike.
Samosat: Levitä filotaikina-arkki työtasolle ja voitele se sulatetulla, kirkastetulla voilla. Aseta voidellun arkin päälle toinen filotaikina-arkki. Leikkaa taikina lyhyeltä sivulta lähtien kolmen sormen levyisiksi kaistaleiksi. Laita nokare täytettä kunkin kaistaleen alkuun ja taita nurkka täytteen yli niin, että muodostuu kolmio. Jatka taittelua kaistaleen toiseen päähän asti.
Friteeraa samosat kullanruskeiksi.
Tarjoilu: Tarjoa samosat erillisessä kulhossa olevan jugurttikastikkeen kera.
Resepti-ID: F1009
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä