Kana vindaloo -samosat jugurttikastikkeella
Kana vindaloo -samosat jugurttikastikkeella

Kana vindaloo -samosat jugurttikastikkeella

kokonaisaika20 min

Mitä tulisempaa, sen parempaa!
Vindaloo on intialaisen keittiön tulisinta ruokaa. Chiliä, inkivääriä ja kuminaa sisältävä täyte on rapeassa taikinakuoressa, ja raikas jugurttikastike viilentää ihanasti kuumimman poltteen.

Ainekset

10 annosta

Täyte:

1 ½ kg
kanan rintafileetä
800 g
paseerattua tomaattia
200 ml
kanalientä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kuminansiemeniä
1 tl
mustia sinapinsiemeniä
1 tl
jauhettua kurkumaa
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
3 
hyppysellistä jauhettua chiliä
4 rkl
punaviinietikkaa
300 g
hopeasipulia
50 g
sokeria
100 g
ruokaöljyä

Jugurttikastike:

600 ml
kreikkalaista jugurttia
1 
pala inkivääriä
10 g
valkosipulia
200 ml
lientä kanan kypsennyksestä

Taikina:

500 g
valmista filotaikinaa
200 g
kirkastettua voita
6 l
öljyä friteeraukseen

Valmistus

Täyte: Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää korianterin-, kuminan- ja sinapinsiemenet ja paahda 15 sekuntia. Lisää jauhetut mausteet ja sokeri. Lisää sitten kanaliemi, paseerattu tomaatti, Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike sekä punaviinietikka ja kiehauta seos. Lisää kana ja keitä 15 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä ja pilko sitten kana pieniksi paloiksi. Jos liha on kuivaa, kaada sekaan hiukan kypsentämiseen käytettyä lientä.
 
Jugurttikastike: Silppua valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne sekä jugurtti, kanan kypsennykseen käytetty liemi (200 ml) ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike.
 
Samosat: Levitä filotaikina-arkki työtasolle ja voitele se sulatetulla, kirkastetulla voilla. Aseta voidellun arkin päälle toinen filotaikina-arkki. Leikkaa taikina lyhyeltä sivulta lähtien kolmen sormen levyisiksi kaistaleiksi. Laita nokare täytettä kunkin kaistaleen alkuun ja taita nurkka täytteen yli niin, että muodostuu kolmio. Jatka taittelua kaistaleen toiseen päähän asti.
Friteeraa samosat kullanruskeiksi.
 
Tarjoilu: Tarjoa samosat erillisessä kulhossa olevan jugurttikastikkeen kera.

Resepti-ID: F1009

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.