

Jakkihedelmäburgerit
Jakkihedelmä on loistava lihan korvike, ja kun se marinoidaan Kikkomanin soijakastikkeella, muistuttaa maku nyhtöpossun umamisuutta. Miniburgerit sopivat hyvin kasvipohjaisille aterioille ja catering-valikoimaan.
Ainekset
Jakkihedelmä-marinadi:
Jakkihedelmä:
Coleslaw:
Hampurilainen:
- 50 g sämpylä
- 150 g jakkihedelmä
- 50 g coleslaw
Valmistus
Vaihe 1
Murskaa valkosipuli ja sekoita se tomaattisoseen, sinapin, savupaprikan, Kikkomanin soijakastikkeen, srirachan ja chipotle-kastikeen kanssa marinadiksi.
Vaihe 2
Valuta jakkihedelmä ja nyhdä se haarukalla kulhossa. Lisää marinadi ja sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan viileään 30 minuutiksi.
Vaihe 3
Yhdistä coleslaw’ta varten kaali, vegaaninen majoneesi, limettimehu ja pippuri. Sekoita hyvin.
Vaihe 4
Valuta marinoitu jakkihedelmä ja paista pannulla 5–10 minuuttia.
Vaihe 5
Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda niitä halutessasi kuivalla pannulla. Levitä n. 13 g ketsuppia alimmalle sämpylän puoliskolle ja lisää sitten jäävuorisalaatin lehti, 150 g jakkihedelmää ja 50 g coleslaw’ta. Laita toinen sämpylän puolisko päälle. Koristele 1–2 grammalla verso- tai lehtivihanneksia ja tarjoile.
Vinkki:
Voit muokata marinadia maun mukaan tulisemmaksi tai tomaattisemmaksi. Valitse hampurilaissämpylät huolella: jos ne sisältävät voita, ne sopivat yleensä kasvissyöjille, mutta eivät vegaaneille.
Annos näyttää erityisen huomiota herättävältä, jos käytät aktiivihiilellä värjättyjä mustia sämpylöitä (saatavilla Food Service -alan tukuissa). Hiili ei vaikuta makuun.
Voit halutessasi korvata Kikkomanin soijakastikkeen Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella.
Resepti-ID: F1091
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä