Itämainen kvinoa ja tahinikastike
Itämainen kvinoa ja tahinikastike

Itämainen kvinoa ja tahinikastike

kokonaisaika 1 t 20 min
20 min esivalmistelut
1 t esivalmistelut
20 min odotusaika

Hirssi ja kvinoa ovat kumpikin gluteenittomia ja sopivat hyvin tähän ruokaan. Kikkomanin soijakastikkeella saat annokseen umamista makua, eikä suolaa tarvita. Sitruunamehu ja chilihiutaleet tuovat kvinoaan raikkautta ja hiukan potkua.

Ainekset

10 annosta

Kvinoa:

600 g
happamia omenoita kuutioituna
5 ml
sitruunamehua
500 ml
vastapuristettua appelsiinimehua
600 g
kvinoaa (tai hirssiä)
50 ml
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
6 g
valkosipulia hienoksi silputtuna
200 g
purjoa leikattuna pieniksi rinkuloiksi
200 g
juuripersiljaa kuutioituna
280 g
porkkanaa kuutioituna
20 g
fariinisokeria
2 g
jauhettua pippuria
5 g
currytahnaa
800 ml
kasvislientä
720 g
salaattisikuria
30 g
tuoretta inkivääriä hienoksi silputtuna
30 ml
agave-siirappia
 ½ g
chilihiutaleita (maun mukaan)

Kastike:

500 g
maustamatonta soijajogurttia
100 g
tahinia
 ½ g
chilihiutaleita
1 g
pippuria

Koristeluun:

40 g
persiljaa tai korianteria silputtuna
Allergeenit:
1. Gluteenia sisältävät viljat 6. Soijapavut ja soijapaputuotteet 11. Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Kokonaispaino per annos:
340 g
Paino per ainesosa:
  • 240 g kvinoa
  • 60 g kastike
  • 40 g koristelut: salaattisikuri ja yrtit

Valmistus

Vaihe 1

Pese omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat. Pirskottele päälle sitruunamehua.

Vaihe 2

Keitä kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan (kvinoan suhde veteen 1:2) 25 minuuttia. Lisää appelsiinimehu ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike keittoajan lopussa. Sekoita hyvin, jotta kvinoa imee nesteen.

Vaihe 3

Kuumenna 20 ml öljyä kattilassa ja kuullota valkosipulia sekä pilkottuja vihanneksia 5 minuuttia. Lisää omenat, sokeri, pippuri, curry-tahna sekä kasvisliemi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää kvinoa ja sekoita.

Vaihe 4

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Öljyä leivinpelti (10 ml öljyä) ja kaada kvinoaseos pellille. Paista 20 minuuttia.

Vaihe 5

Pese ja halkaise salaattisikurit. Poista kitkerä ydin leikkaamalla se viistosti pois. Kuumenna 20 ml öljyä pannulla ja kuullota salaattisikurin lehtiä 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri, siirappi ja chilihiutaleet.

Vaihe 6

  1. Sekoita keskenään jogurtti, tahini, chilihiutaleet ja pippuri.

Annostele kvinoaseos kulhoihin kuumana, asettele salaattisikurin palat päälle ja koristele silputulla persiljalla. Tarjoile kastikkeen kera.

Vinkki:

Voit korvata salaattisikurin paksoilla. Jos haluat voimakkaampia makuja, voit maustaa kvinoan za’atar-mausteella tai kuminalla.

Resepti-ID: F1090

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.