

Itämainen kvinoa ja tahinikastike
Hirssi ja kvinoa ovat kumpikin gluteenittomia ja sopivat hyvin tähän ruokaan. Kikkomanin soijakastikkeella saat annokseen umamista makua, eikä suolaa tarvita. Sitruunamehu ja chilihiutaleet tuovat kvinoaan raikkautta ja hiukan potkua.
Ainekset
Kvinoa:
Kastike:
Koristeluun:
- 240 g kvinoa
- 60 g kastike
- 40 g koristelut: salaattisikuri ja yrtit
Valmistus
Vaihe 1
Pese omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat. Pirskottele päälle sitruunamehua.
Vaihe 2
Keitä kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan (kvinoan suhde veteen 1:2) 25 minuuttia. Lisää appelsiinimehu ja Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike keittoajan lopussa. Sekoita hyvin, jotta kvinoa imee nesteen.
Vaihe 3
Kuumenna 20 ml öljyä kattilassa ja kuullota valkosipulia sekä pilkottuja vihanneksia 5 minuuttia. Lisää omenat, sokeri, pippuri, curry-tahna sekä kasvisliemi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää kvinoa ja sekoita.
Vaihe 4
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Öljyä leivinpelti (10 ml öljyä) ja kaada kvinoaseos pellille. Paista 20 minuuttia.
Vaihe 5
Pese ja halkaise salaattisikurit. Poista kitkerä ydin leikkaamalla se viistosti pois. Kuumenna 20 ml öljyä pannulla ja kuullota salaattisikurin lehtiä 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri, siirappi ja chilihiutaleet.
Vaihe 6
- Sekoita keskenään jogurtti, tahini, chilihiutaleet ja pippuri.
Annostele kvinoaseos kulhoihin kuumana, asettele salaattisikurin palat päälle ja koristele silputulla persiljalla. Tarjoile kastikkeen kera.
Vinkki:
Voit korvata salaattisikurin paksoilla. Jos haluat voimakkaampia makuja, voit maustaa kvinoan za’atar-mausteella tai kuminalla.
Resepti-ID: F1090
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä












