

Halušky taimenen ja paprikan kera
Halušky on perinteikäs itäeurooppalainen ruoka, jossa on perunamykyjä. Kikkoman teriyaki-wokkikastike tuo mykyihin aromaattisen, makeanmausteisen twistin.
Ainekset
Halušky:
Kastike:
Lisäksi:
Halušky, n. 160 g, Kasvikset, kala ja kastike, n. 240 g
Valmistus
Vaihe 1
Raasta perunat hienoksi, purista neste pois ja sekoita jauhojen ja suolan kanssa. Vatkaa sekaan kananmunat.
Vaihe 2
Kiehauta vesi isossa kattilassa. Purista perunaseos spätzle-puristimen läpi kiehuvaan veteen ja keitä n. 1 minuutti. Mykyt ovat valmiita, kun ne nousevat veden pintaa kellumaan. Nosta mykyt pois vedestä ja jätä kulhoon odottamaan.
Vaihe 3
Lämmitä kirkastettu voi paistinpannulla ja paista sipulisuikaleet kullanruskeiksi (n. 3 minuuttia). Lisää paprikat ja sokeriherneet ja jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää Kikkoman teriyaki-wokkikastike sekä kuutioitu taimen ja kypsennä vielä 2 minuuttia.
Vaihe 4
Annostele halušky lautasille ja kaada taimenkastike päälle. Koristele annokset mantelilastuilla ja ruohosipulilla.
Vinkki:
Kaada mykyjen joukkoon öljyä keittämisen jälkeen, niin ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
Resepti-ID: F1034
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä