Halloumi-sieni-shawarma ponzu-pitaleivällä
Halloumi-sieni-shawarma ponzu-pitaleivällä

Halloumi-sieni-shawarma ponzu-pitaleivällä

kokonaisaika45 min
15 minesivalmistelut
30 minvalmistus
180 minwaiting time

Aasia kohtaa Lähi-idän herkullisessa shawarmassa. Kivan twistin annokseen tuo ainesten marinointi Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastiketta sisältävässä marinadissa. Maukas punakaalisalaatti ja sitruunakastike viimeistelevät makunautinnon.

Ainekset

10 annosta

Pita-leipiin:

900 g
puolikarkeaa vehnäjauhoa (405)
600 ml
haaleaa vettä
20 g
hiivaa
10 g
suolaa
10 g
sokeria
100 ml
oliiviöljyä

Shawarma-vartaisiin:

700 g
halloumia suupaloiksi paloiteltuna (n. 2 x 2 cm)
400 g
herkkusieniä, suupaloiksi paloiteltuna (n. 2 x 2 cm)
50 ml
vaahterasiirappia
5 g
paprikajauhetta
5 g
jauhettua kuminaa

Punakaalisalaattiin:

800 g
punakaalia ohuina siivuina
10 g
suolaa
15 g
fariinisokeria
50 ml
vaaleaa balsamicoa
20 ml
oliiviöljyä

Kastikkeeseen:

1 
valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
500 g
kreikkalaista jogurttia, 10 % rasvaa
100 g
tahinia
20 ml
sitruunamehua
5 g
suolaa
2 g
pippuria

Lisäksi:

10 
tillinoksaa rouheasti revittyinä
150 g
pikkelöityä chiliä
400 g
kirsikkatomaatteja leikattuna neljään osaan
100 g
hopeasipulia rinkuloina
10 g
sumakkijauhetta
Allergeenit:
Gluteeni, soija, seesaminsiemenet, maito, sulfiitit
Kokonaispaino per annos:
460 g
Paino per ainesosa:
  • Pita n. 150 g
  • Shawarma-varras n. 100 g
  • Kastike n. 60 g
  • Punakaalisalaatti n. 80 g
  • Päälliset n. 70 g

Valmistus

Vaihe 1

Liuota hiiva ja sokeri veteen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa hetki, kunnes taikina on sileää. Peitä kulho ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Lisää taikinaan hiukan oliiviöljyä, taittele useaan kertaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Toista kolme kertaa. Jaa taikina n. 150 grammaa painaviin paloihin ja muotoile niistä palloja. Kohota taikinapalloja vielä 30 minuuttia. Vaivaa taikinapalloja käsin keskustasta kohti ulkoreunaa lisäten samalla vähän jauhoja, kunnes ne ovat rieskan muotoisia (ø n. 28 cm). Paista niitä pannulla tilkassa oliiviöljyä keskilämmöllä 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Pita-leipien tulisi ruskistua hieman, mutta olla pehmeitä, muuten niitä on vaikea kääriä rullalle.

Vaihe 2

Marinoi halloumia ja sieniä vähintään 30 minuuttia seoksessa, jossa on Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastiketta, vaahterasiirappia, paprikajauhetta ja kuminaa. Pujota ainekset sitten tasaisesti vartaisiin. Paahda vartaita 220-asteisessa kiertoilmauunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.

Vaihe 3

Sekoita salaattia varten punakaali, suola, fariinisokeri, balsamico ja oliiviöljy.

Vaihe 4

Sekoita kastiketta varten valkosipuli, jogurtti, tahini sekä sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 5

Sivele pitaleivät ennen tarjoilua jogurttikastikkeella. Asettele päälle punakaalisalaatti, chili ja tomaatit. Laita varras päällimmäiseksi ja koristele tillillä ja sumakkijauheella.

Vinkki:

Keittiön laitteista riippuen vartaat voi myös valmistaa paistotasolla tai salamanterissa. Pita-leivät säilyvät parhaiten paistamisen jälkeen pinottuna ja liinalla peitettynä. Se estää niitä kuivumasta ja pitää ne taipuisina.

Resepti-ID: F1067

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.