

Halloumi-sieni-shawarma ponzu-pitaleivällä
Aasia kohtaa Lähi-idän herkullisessa shawarmassa. Kivan twistin annokseen tuo ainesten marinointi Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastiketta sisältävässä marinadissa. Maukas punakaalisalaatti ja sitruunakastike viimeistelevät makunautinnon.
Ainekset
Pita-leipiin:
Shawarma-vartaisiin:
Punakaalisalaattiin:
Kastikkeeseen:
Lisäksi:
- Pita n. 150 g
- Shawarma-varras n. 100 g
- Kastike n. 60 g
- Punakaalisalaatti n. 80 g
- Päälliset n. 70 g
Valmistus
Vaihe 1
Liuota hiiva ja sokeri veteen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa hetki, kunnes taikina on sileää. Peitä kulho ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Lisää taikinaan hiukan oliiviöljyä, taittele useaan kertaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Toista kolme kertaa. Jaa taikina n. 150 grammaa painaviin paloihin ja muotoile niistä palloja. Kohota taikinapalloja vielä 30 minuuttia. Vaivaa taikinapalloja käsin keskustasta kohti ulkoreunaa lisäten samalla vähän jauhoja, kunnes ne ovat rieskan muotoisia (ø n. 28 cm). Paista niitä pannulla tilkassa oliiviöljyä keskilämmöllä 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Pita-leipien tulisi ruskistua hieman, mutta olla pehmeitä, muuten niitä on vaikea kääriä rullalle.
Vaihe 2
Marinoi halloumia ja sieniä vähintään 30 minuuttia seoksessa, jossa on Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastiketta, vaahterasiirappia, paprikajauhetta ja kuminaa. Pujota ainekset sitten tasaisesti vartaisiin. Paahda vartaita 220-asteisessa kiertoilmauunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.
Vaihe 3
Sekoita salaattia varten punakaali, suola, fariinisokeri, balsamico ja oliiviöljy.
Vaihe 4
Sekoita kastiketta varten valkosipuli, jogurtti, tahini sekä sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 5
Sivele pitaleivät ennen tarjoilua jogurttikastikkeella. Asettele päälle punakaalisalaatti, chili ja tomaatit. Laita varras päällimmäiseksi ja koristele tillillä ja sumakkijauheella.
Vinkki:
Keittiön laitteista riippuen vartaat voi myös valmistaa paistotasolla tai salamanterissa. Pita-leivät säilyvät parhaiten paistamisen jälkeen pinottuna ja liinalla peitettynä. Se estää niitä kuivumasta ja pitää ne taipuisina.
Resepti-ID: F1067
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä