

Aasialaiset bao bunit ravunlihatäytteellä
Kiinalaiset höyrysämpylät eli bao bunit ovat valloittaneet trendikkäät ruokapaikat ympäri Euroopan. Sämpylöiden täytteenä on mehukasta ravunlihaa ja ne tarjoillaan kotitekoisen hoisinkastikkeen kanssa. Taivaallisen hyvää!
Ainekset
Sämpylätaikina:
Täyte:
Hoisinkastike:
Valmistus
Taikina: Sekoita hiiva ja sokeri 37-asteiseen veteen. Lisää joukkoon jauhot ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Laita taikina kulhoon, peitä se tuorekelmulla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan 40 minuutiksi.
Täyte: Valuta ravunliha ja lisää sen sekaan korianteri, ruohosipuli, inkivääri, osterikastike, limettimehu ja seesaminsiemenet.
Hoisinkastike: Kuumenna kattilassa alhaisella lämmöllä Kikkoman soijakastike vähemmän suolaa sekä riisiviinietikka ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kunnes se on liuennut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sriracha, valkosipuli, maapähkinävoi ja mustapippuri, Sekoita, kunnes kastike on sileää.
Bao-sämpylät: Ripottele kohotetun taikinan päälle työtasolla jauhoja ja vaivaa taikinaa hetki. Kauli taikina sormenpaksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on 10 cm. Aseta täyte kunkin ympyrän keskelle ja rullaa ne pieniksi palloiksi. Aseta pieni pala leivinpaperia kunkin sämpylän alle ja kypsennä höyrytyskorissa 4 minuuttia.
Tarjoilu: Kaada hoisinkastike pieneen kulhoon ja tarjoile höyrytettyjen bao-sämpylöiden kera.
Resepti-ID: F1005
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä