Kanakulho kurpitsalla ja kaalisalaatilla
Kanakulho kurpitsalla ja kaalisalaatilla

Kanakulho kurpitsalla ja kaalisalaatilla

kokonaisaika100 min
30 minesivalmistelut
70 minvalmistus

Syksyisessä kulhoruoassa hyödynnetään sesongin kasviksia kuten kurpitsaa ja punakaalia. Kikkomanin mirin-tyylinen kastike tuo annokseen hiukan makeutta ja Kikkomanin soijakastike pyöristää maut täydellisesti.

Ainekset

10 annosta

Kana:

15 g
valkosipulia silputtuna
400 g
sipulia kuutioituna
0,3 l
kanalientä
10 g
paprikajauhetta
5 g
kuminaa
2,3 kg
kanan nahattomia ja luuttomia reisipaloja

Kurpitsa:

500 g
hokkaidokurpitsaa ilman siemeniä ja kuutioituna (n. 3 x 3 mm)
100 g
sipulia hienoksi silputtuna
100 g
pikkelöityjä jalapenoja pilkottuna
50 g
fariinisokeria
10 g
tähtianista

Riisi:

300 g
sushiriisiä
0,6 l
vettä
3 g
kurkumaa

Salaatti:

800 g
punakaalia suikaleina
150 ml
riisiviinietikkaa
150 g
hunajaa

Koristelu:

40 g
kevätsipulia hienoksi silputtuna
50 g
jalapenoa suikaleina
10 g
mustia seesaminsiemeniä
Allergeenit:
gluteeni, soijapavut, seesaminsiemenet,selleri
Kokonaispaino per annos:
420 g
Paino per ainesosa:

Kana ja kurpitsa n. 240 g, Salaatti n. 80 g, Riisi n. 90 g, Koristelu n. 10 g

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita valkosipuli, sipuli, Kikkomanin soijakastike, kanaliemi, paprikajauhe sekä kumina uunivuoassa. Kierittele kanan reisipalat marinadissa. Paista uunissa 180 asteessa (kiertoilma) n. 40 minuuttia. Nyhdä liha suikaleiksi.

Vaihe 2

Laita kurpitsa, jalapenot, fariinisokeri, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike, Kikkomanin soijakastike ja tähtianis kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.

Vaihe 3

Huuhtele sushiriisiä, kunnes vesi on kirkasta. Lisää keitinveteen suola ja kurkuma ja keitä riisiä n. 20 minuuttia matalla lämmöllä.

Vaihe 4

Laita kulhoon punakaali, riisiviinietikka, hunaja ja Kikkomanin soijakastike ja sekoita hyvin.

Vaihe 5

Sekoita kurpitsa sekä nyhdetty kana ja asettele ne kulhoihin. Lisää kaalisalaatti ja riisi ja koristele annokset kevätsipulilla, jalapenon suikaleilla sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki:

Kana kannattaa nyhtää, kun se on vielä lämmintä.

Resepti-ID: F1053

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.