

Kanakulho kurpitsalla ja kaalisalaatilla
Syksyisessä kulhoruoassa hyödynnetään sesongin kasviksia kuten kurpitsaa ja punakaalia. Kikkomanin mirin-tyylinen kastike tuo annokseen hiukan makeutta ja Kikkomanin soijakastike pyöristää maut täydellisesti.
Ainekset
Kana:
Kurpitsa:
Riisi:
Salaatti:
Koristelu:
Kana ja kurpitsa n. 240 g, Salaatti n. 80 g, Riisi n. 90 g, Koristelu n. 10 g
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita valkosipuli, sipuli, Kikkomanin soijakastike, kanaliemi, paprikajauhe sekä kumina uunivuoassa. Kierittele kanan reisipalat marinadissa. Paista uunissa 180 asteessa (kiertoilma) n. 40 minuuttia. Nyhdä liha suikaleiksi.
Vaihe 2
Laita kurpitsa, jalapenot, fariinisokeri, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike, Kikkomanin soijakastike ja tähtianis kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Vaihe 3
Huuhtele sushiriisiä, kunnes vesi on kirkasta. Lisää keitinveteen suola ja kurkuma ja keitä riisiä n. 20 minuuttia matalla lämmöllä.
Vaihe 4
Laita kulhoon punakaali, riisiviinietikka, hunaja ja Kikkomanin soijakastike ja sekoita hyvin.
Vaihe 5
Sekoita kurpitsa sekä nyhdetty kana ja asettele ne kulhoihin. Lisää kaalisalaatti ja riisi ja koristele annokset kevätsipulilla, jalapenon suikaleilla sekä seesaminsiemenillä.
Vinkki:
Kana kannattaa nyhtää, kun se on vielä lämmintä.
Resepti-ID: F1053
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä