Raclette-arancinit ja sienitartar
Raclette-arancinit ja sienitartar

Raclette-arancinit ja sienitartar

kokonaisaika100 min
60 minesivalmistelut
40 minvalmistus

Rapeat riisipallerot Sisiliasta saavat aromaattisen raclette-juustotäytteen. Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin teriyaki-wokkikastike tuovat annokseen omaleimaisen makeansuolaisen maun.

Ainekset

10 annosta

Arancini:

1 ½ l
kana- tai kasvislientä
120 g
hienoksi silputtua sipulia
20 g
hienoksi silputtua valkosipulia
30 ml
oliiviöljyä
450 g
Arborio-riisiä
200 g
raastettua raclette-juustoa
100 g
raastettua parmesaania
15 g
hienoksi silputtua persiljaa
200 g
vehnäjauhoja
300 g
korppujauhoja
250 g
vatkattua kananmunaa
Öljyä paistamiseen

Tamarindi-chutney:

320 g
tamarinditahnaa
120 g
sokeria
5 g
jauhettua kuminaa
5 g
jauhettua inkivääriä
125 ml
vettä
300 g
hienoksi silputtua salottisipulia

Sienitartar:

200 g
hienoksi pilkottuja herkkusieniä
50 g
hienoksi silputtua salottisipulia
10 g
hienoksi silputtua persiljaa
20 ml
oliiviöljyä
35 ml
sitruunamehua
2 g
suolaa
1 g
jauhettua pippuria
Allergeenit:
soijapavut, gluteeni, sulfiitit, munat, selleri
Kokonaispaino per annos:
300 g
Paino per ainesosa:

Arancini (4 kpl n. 50 g kukin), n. 200 g, Tamarindi-chutney, n. 70 g, Sienitartar, n. 30 g

Valmistus

Vaihe 1

Kiehauta liemi kattilassa. Kuullota toisessa kattilassa sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Älä ruskista. Lisää riisi ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää pikkuhiljaa lientä, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen (n. 25 minuuttia). Ota kattila pois liedeltä ja sekoita riisin joukkoon juustot, persilja ja Kikkomanin soijakastike. Anna seoksen jäähtyä kokonaan.

Vaihe 2

Muotoile riisistä golfpallon kokoisia palloja (n. 45 g) ja leivitä ne jauhoilla, kananmunalla ja korppujauhoilla. Paista kuumassa 175-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Vaihe 3

Sekoita sillä välin tamarinditahna, sokeri, kumina, inkivääri, Kikkomanin teriyaki-wokkikastike, salottisipulit ja vesi pienessä kattilassa. Keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes seos sakenee ja koostumus muistuttaa chutneyta. Anna jäähtyä.

Vaihe 4

Sekoita sienet, salottisipulit, persilja, oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sieniä tarvitsee marinoida vain hetken ennen tarjoilua.

Vaihe 5

Asettele neljä arancinia lautaselle per annos ja tarjoile chutneyn ja sienitartarin kera.

Vinkki:

Saat annoksesta täysin vegaanisen käyttämällä juustoja, joiden valmistukseen ei ole käytetty eläinperäistä juoksutetta. Riisi pysyy parhaiten kasassa, jos risoton antaa olla jääkaapissa yön yli (n. 12 tuntia).

Resepti-ID: F1045

PDF-resepti

Lataa PDF

Löydä lisää reseptejä

Onko sinulla kysyttävää resepteistä tai tuotteistamme?

Autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.