

Raclette-arancinit ja sienitartar
Rapeat riisipallerot Sisiliasta saavat aromaattisen raclette-juustotäytteen. Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin teriyaki-wokkikastike tuovat annokseen omaleimaisen makeansuolaisen maun.
Ainekset
Arancini:
Tamarindi-chutney:
Sienitartar:
Arancini (4 kpl n. 50 g kukin), n. 200 g, Tamarindi-chutney, n. 70 g, Sienitartar, n. 30 g
Valmistus
Vaihe 1
Kiehauta liemi kattilassa. Kuullota toisessa kattilassa sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Älä ruskista. Lisää riisi ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää pikkuhiljaa lientä, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen (n. 25 minuuttia). Ota kattila pois liedeltä ja sekoita riisin joukkoon juustot, persilja ja Kikkomanin soijakastike. Anna seoksen jäähtyä kokonaan.
Vaihe 2
Muotoile riisistä golfpallon kokoisia palloja (n. 45 g) ja leivitä ne jauhoilla, kananmunalla ja korppujauhoilla. Paista kuumassa 175-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
Vaihe 3
Sekoita sillä välin tamarinditahna, sokeri, kumina, inkivääri, Kikkomanin teriyaki-wokkikastike, salottisipulit ja vesi pienessä kattilassa. Keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes seos sakenee ja koostumus muistuttaa chutneyta. Anna jäähtyä.
Vaihe 4
Sekoita sienet, salottisipulit, persilja, oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sieniä tarvitsee marinoida vain hetken ennen tarjoilua.
Vaihe 5
Asettele neljä arancinia lautaselle per annos ja tarjoile chutneyn ja sienitartarin kera.
Vinkki:
Saat annoksesta täysin vegaanisen käyttämällä juustoja, joiden valmistukseen ei ole käytetty eläinperäistä juoksutetta. Riisi pysyy parhaiten kasassa, jos risoton antaa olla jääkaapissa yön yli (n. 12 tuntia).
Resepti-ID: F1045
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä