

Kimchi-moussaka
Kreikan kansallisruoka moussaka on tuttu näky tavernojen ruokalistoilla. Meidän versioomme lisäpotkua tuo Kikkomanin chilikastike kimchille.
Ainekset
Täyte:
Béchamelkastike:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
Paista kiinankaali ja jauheliha 50 ml:ssa rypsiöljyä. Lisää Kikkomanin chilikastike kimchille, paseerattu tomaatti ja kumina. Anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Vaihe 2
Paista munakoisosiivut jäljelle jääneessä öljyssä n. 6 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes siivut ovat kullanruskeita. Valuta siivut talouspaperin päällä.
Vaihe 3
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen 2–3 minuuttia. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on tasaista. Keitä n. 5 minuuttia ja mausta muskottipähkinällä, suolla ja pippurilla.
Vaihe 4
Asettele puolet paistetuista munakoisosiivuista uunivuokaan. Kaada jauhelihakastike päälle ja peitä lopuilla munakoisosiivuilla. Levitä béchamelkastike niiden päälle. Paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Vaihe 5
Koristele moussaka-annokset korianterilla ja tarjoile.
Vinkki:
Moussaka säilyy jääkaapissa 2 vuorokautta ja voidaan lämmittää uudelleen uunissa.
Resepti-ID: F1035
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä