

Kesäkurpitsankukkia ja teriyakitomaattihöystö
Kesäkurpitsasta on moneksi, ja tämä hienostunut ja monikäyttöinen ruoka on siitä todiste. Rapeaksi friteeratut kesäkurpitsankukat saavat seurakseen tomaatti-kikhernehöystön, jonka herkullinen maku tulee Kikkomanin teriyaki-marinadista.
Ainekset
Kesäkurpitsankukat:
Tomaattihöystö:
Tomaattihöystö n. 250 g
Kesäkurpitsankukat n. 210 g
Pinjansiemenet n. 5 g
Valmistus
Vaihe 1
Irrota heteet kesäkurpitsan kukista. Täytä kukat n. 10 grammalla hummusta pursotinta käyttäen. Valmista tempura-taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä 175 asteeseen, upota kesäkurpitsan kukat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Valuta ja mausta merisuolla sekä chilijauheella.
Vaihe 2
Paista sipulia, valkosipulia ja kikherneitä oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Lisää tomaatit ja sekoita kevyesti. Valmista vinegretti vatkaamalla yhteen Kikkomanin teriyaki-marinadi, sinappi, hunaja sekä oliiviöljy ja kaada se tomaattihöystön päälle.
Vaihe 3
Annostele teriyakitomaattihöystö lautasille ja koristele basilikalla ja korianterilla. Asettele kullekin lautaselle kolme friteerattua kesäkurpitsan kukkaa höystön päälle ja viimeistele pinjansiemenillä.
Vinkki:
Jos kesäkurpitsan kukkia ei ole saatavilla, voit käyttää ohueksi viipaloitua kesäkurpitsaa. Hummuksen voi silloin tarjota lisukkeena.
Resepti-ID: F1070
PDF-resepti
Lataa PDFLöydä lisää reseptejä