Kikkomanin historia

Kikkomanin historia

Kikkomanin historia ulottuu 1600-luvulle saakka, jolloin Mogi-perheen esi-isät alkoivat valmistaa japanilaisessa Nodan kaupungissa tummanruskeaa maustekastiketta soijasta, viljasta, vedestä ja suolasta.

Kaupungin ihanteellinen sijainti Edo-joen rannalla tarjosi hyvät edellytykset raaka-aineiden saantiin sekä mahdollisti tuotteiden nopean toimituksen kasvavaan Edon kaupunkiin, nykyiseen Tokioon.  Hollantilaiset kauppiaat löysivät lopulta tämän ”mustan kullan” ja toivat sen Eurooppaan.

Kikkoman vakiinnutti asemansa Euroopan markkinoilla nopeasti ja sai tärkeitä palkintoja: Wienin maailmannäyttelyssä vuonna 1873 ja Amsterdamin maailmannäyttelyssä vuonna 1883. Vuonna 1917 japanilaiset Mogi-, Takanashi- ja Horikiri-perheet perustivat Noda Shoyu Co. Ltd -nimisen yrityksen. Vuonna 1964 yrityksen nimeksi muutettiin Kikkoman Shoyu Co. Ltd. ja vuonna 1980 Kikkoman Corporation.

Nykyään Kikkoman on soijakastikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja ja soijakastikkeen erityistä täyteläistä makua arvostetaan yli 100 maassa. Eikä tässä kaikki. Kikkoman on myös Japanin keisarillisen hovin virallinen tavarantoimittaja.

Tiesitkö jo?

Kikkoman-nimellä on erityinen merkitys. ”Kikko” tarkoittaa kilpikonnan panssaria ja ”man” lukua 10 000. Japanilaisen legendan mukaan kilpikonnat elävät 10000-vuotiaiksi ja ne symboloivat onnea, menestystä ja pitkää elämää.