Kikkoman-konserni

Kikkoman: Maailman markkinajohtaja soijakastikkeiden alalla

Kikkoman-konsernin toiminta perustuu soijakastikkeen tuotantoon ja myyntiin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa tuntevat Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ja käyttävät sitä. Japanissa ja Aasiassa Kikkoman on tunnettu myös muista, osittain soijakastikkeelle läheisistä tuotteista.

Farmaseuttisten tuotteiden, viinien, liköörien, hedelmämehujen, tomaattituotteiden ja aasialaisten ruokien toimialoja varten Kikkoman on perustanut tytäryhtiöitä tai se omistaa osuuksia näiden alojen yrityksistä. Tämän lisäksi Kikkomanilla on tytäryhtiöitä ravintolan ja kaupan alalla. Esimerkiksi Berliinissä ja Kölnissä sijaitsevat Daitokai-nimiset japanilaiset huippuravintolat kuuluvat Kikkoman-konserniin.

Lisäksi JFC International Group, yksi alkuperäisten aasialaisten elintarvikkeiden suurimmista tukkukaupoista, on Kikkomanin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Kikkomanin tuotantolaitokset maailmalla

Japanilaisen Kikkoman-yhtiön palveluksessa on yli 7 000 työntekijää Japanissa, Singaporessa, Taiwanissa, Kiinassa, Australiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Kikkomanilla on 11 soijakastikkeen tuotantolaitosta Japanissa, Yhdysvalloissa, Singaporessa, Taiwanissa, Kiinassa, Alankomaissa ja Brasiliassa.

Kikkoman saa jalansijaa Euroopassa

Vuonna 1973 Kikkoman avasi japanilaisen ravintolan Saksan Düsseldorfiin. Ravintolassa herkuttelijat saivat kokea, miten hyvin soijakastike sopii yhteen mitä erilaisimpien ainesten kanssa, sekä oppivat, miten soijakastiketta voi käyttää kotona. Myyntiä edistettiin asettamalla soijakastiketta maisteltavaksi ruokakauppoihin sekä kehittämällä soijakastiketta sisältäviä reseptejä. Tämä kasvatti liikevaihtoa, mihin vaikutti ennen kaikkea kysynnän lisääntyminen Saksassa.

Kattaakseen soijakastikkeen kasvavan kysynnän Euroopassa Kikkoman perusti ensimmäisen eurooppalaisen tuotantolaitoksen Alankomaiden Hoogezand-Sappemeeriin lokakuussa 1997. Yhä edelleen kaikki Euroopan markkinoilla saatavilla olevat Kikkoman-soijakastikkeet ovat peräisin tästä tuotantolaitoksesta.

Tiesitkö jo?

Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen valmistuksessa käytetään vain neljää luonnollista raaka-ainetta: soijapapuja, vehnää, suolaa ja vettä.