Käyttöalueet & edut

Käyttöalueet & edut

LuokkaKäyttömahdollisuudetTulokset/edut
Liha/siipikarja
valmis,
esikypsennetty
jäähdytetty/jäädytetty
liha
jäähdytetty tai jäädytetty liha (käsitelty tai pakastettu) 
  • Maillard-reaktio, luonnollinen väriaine
  • pitää lihan mehevänä ja mureana
  • korostaa lihan voimakasta makua
 
kebab 
  • Maillard-reaktio, luonnollinen käymisaine
  • korostaa lihan voimakasta makua
  • karamellimainen vivahde antaa hiilloksen makua
 
naudan kuivaliha (beef jerky) 
  • antaa punertavan ruskean värin
  • peittää epämiellyttävät hajut ja korostaa miellyttäviä tuoksuja
  • monipuolisuus auttaa loihtimaan uusia makuja
 
naudanlihakeitto,
naudanlihaliemi
 
  • vahvistaa lihaliemen makua
  • tuo maut paremmin esiin
  • maistuu tuntikausia kypsennetyltä
  • aromien esiaste tuo esiin lisää maku-komponentteja
 
lihapullat,
hampurilaispihvit
 
  • Maillard-reaktio
  • korostaa lihan voimakasta makua
 
kinkku 
  • korostaa lihan voimakasta makua
  • vähäsuolainen vaihtoehto
 
Kalat/äyriäisetlohen mäti 
  • peittää ei-toivotut hajut
  • tasapainoinen maku
  • pidentää säilyvyyttä
 
marinoitu lohi 
  • peittää ei-toivotut hajut
  • tasapainoinen maku
  • pidentää säilyvyyttä
 
jäähdytetyt ja pakastetut kalat/äyriäiset (maustetut) 
  • peittää ei-toivotut hajut
 
Aasialaiset keittiöt ja muiden maiden keittiöt 
esikypsennetty
jäähdytetty/pakastettu
liha
perunalastut,
mausteseos pakasteperunoille
 
  • vähäsuolainen vaihtoehto
  • monipuolisuus auttaa loihtimaan uusia makuja
  • sulatettavissa, korostaa maukasta makua
 
keitto,
liemi
 
  • tuo maut paremmin esiin
  • maistuu tuntikausia kypsennetyltä
  • aromien esiaste
 
salaattikastike 
  • eksoottinen maku
  • vähentää happamuutta
  • vähentää happamuutta / bakteriostaattinen ominaisuus
 
BBQ-kastike
pihvikastike
 
  • monipuolinen, eksoottinen maku
 
dippi kanaruokiin 
  • eksoottinen maku
 
wokkikastike 
  • eksoottinen maku
  • aromit tulevat kuumennettaessa esiin