Luokka | Käyttömahdollisuudet | Tulokset/edut |
Liha/siipikarja valmis, esikypsennetty jäähdytetty/jäädytetty liha | jäähdytetty tai jäädytetty liha (käsitelty tai pakastettu) | - Maillard-reaktio, luonnollinen väriaine
- pitää lihan mehevänä ja mureana
- korostaa lihan voimakasta makua
|
kebab | - Maillard-reaktio, luonnollinen käymisaine
- korostaa lihan voimakasta makua
- karamellimainen vivahde antaa hiilloksen makua
|
naudan kuivaliha (beef jerky) | - antaa punertavan ruskean värin
- peittää epämiellyttävät hajut ja korostaa miellyttäviä tuoksuja
- monipuolisuus auttaa loihtimaan uusia makuja
|
naudanlihakeitto, naudanlihaliemi | - vahvistaa lihaliemen makua
- tuo maut paremmin esiin
- maistuu tuntikausia kypsennetyltä
- aromien esiaste tuo esiin lisää maku-komponentteja
|
lihapullat, hampurilaispihvit | - Maillard-reaktio
- korostaa lihan voimakasta makua
|
kinkku | - korostaa lihan voimakasta makua
- vähäsuolainen vaihtoehto
|
Kalat/äyriäiset | lohen mäti | - peittää ei-toivotut hajut
- tasapainoinen maku
- pidentää säilyvyyttä
|
marinoitu lohi | - peittää ei-toivotut hajut
- tasapainoinen maku
- pidentää säilyvyyttä
|
jäähdytetyt ja pakastetut kalat/äyriäiset (maustetut) | - peittää ei-toivotut hajut
|
Aasialaiset keittiöt ja muiden maiden keittiöt esikypsennetty jäähdytetty/pakastettu liha | perunalastut, mausteseos pakasteperunoille | - vähäsuolainen vaihtoehto
- monipuolisuus auttaa loihtimaan uusia makuja
- sulatettavissa, korostaa maukasta makua
|
keitto, liemi | - tuo maut paremmin esiin
- maistuu tuntikausia kypsennetyltä
- aromien esiaste
|
salaattikastike | - eksoottinen maku
- vähentää happamuutta
- vähentää happamuutta / bakteriostaattinen ominaisuus
|
BBQ-kastike pihvikastike | - monipuolinen, eksoottinen maku
|
dippi kanaruokiin | |
wokkikastike | - eksoottinen maku
- aromit tulevat kuumennettaessa esiin
|