Välipalareseptejä Kikkoman-kastikkeilla

Helppoa, nopeaa ja herkullista Kikkoman-kastikkeilla:

Välipalareseptejä, joihin tarvitset vain muutaman aineksen

Pitkän työpäivän jälkeen tai viikonloppuna ei aina ole aikaa ja haluja ruoanlaittoon – varsinkaan, jos jääkaapista löytyy vain kasviksia, muutama kananmuna ja soijakastiketta.  Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä jo muutamasta yksinkertaisesta aineksesta voit valmistaa nopeasti pieniä, terveellisiä ja maistuvia välipaloja. Jo pari pientä lorausta soijakastiketta antaa välipaloihin erityistä makua: umamia ja täyteläisyyttä. Lisäksi tarvitset esimerkiksi muutaman perunan, yhden kypsän avokadon, purkin tonnikalaa tai sipulia. Soijakastikkeen avulla loihdit niistä pieniä välipaloja, jotka maistuvat herkullisilta ja ovat jopa terveellisiä. Välipaloja valmistettaessa pätee seuraava: yhdistele rohkeasti erilaisia aineksia. Kokeilemalla onnistut.

Miniperunat ja soijakastike-seesamidippi

Pese ja keitä perunat. Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla keskisuurella lämmöllä ilman öljyä. Sekoita kulhossa salaattimajoneesia ja jogurttia suhteessa 50:50, lisää joukkoon loraus soijakastiketta ja paahdetut seesaminsiemenet. Tämän soijakastike-seesamidipin sijaan voit käyttää myös valmista Kikkomanin seesamisalaattikastiketta. Sen ainutlaatuinen ja herkullinen maku on saatu aikaan jauhetuilla seesaminsiemenillä. Huomio: Siihen voi jää koukkuun!

Ciabatta ja tonnikala-kapristahna

Tonnikalatahna maistuu herkulliselta niin patongin kuin ciabattan päällä. Lisää makua purkkitonnikalaan saat lisäämällä joukkoon tuorejuustoa, kapriksia sekä lorauksen soijakastiketta. Laita leivän päälle vielä rucolaa tai muuta salaattia sekä kirsikkatomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja ja nauti maistuvasta välipalasta. Yksinkertaisesti herkullista! Reseptin löydät täältä.

Katkarapu-avokadoleipä

Pakastimestasi saattaa löytyä vielä katkarapuja, kypsä avokado on aina hyvä olla varalla ja leipää on yleensä aina jäljellä. Muuta et sitten tarvitsekaan tämän herkullisen teriyaki-katkarapu-avokadoleivän valmistamiseen. Ja jos keittiöstäsi ei löydy paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta, ei se ole mikään ongelma! Sekoita vain keskenään soijakastiketta ja valkosipulia. Reseptin löydät täältä.

Avokadotahna à la Kikkoman

Tämä nopea ja herkullinen välipala sopii erinomaisesti dipiksi tai leivän päälle! Halkaise kaksi avokadoa, poista kivet ja murskaa avokadot haarukalla. Jos sinulla on kuorittuja soijapapuja (edamame-papuja, saatavana pakasteena), lisää niitä joukkoon kaksi kupillista. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. Mausta vielä valkosipulilla ja Ponzu-sitrussoijakastikkeella, lisää joukkoon pilkotut sipulit ja tomaatit sekä yhden limetin mehu, ja herkullinen guacamole on valmis. Reseptin löydät täältä.

Herkkusieni-munakokkeli

Tämä sopii niin välipalaksi kuin myös aamupalaksi ja on nopea valmistaa. Vatkaa muutama kananmuna ja maito keskenään ja mausta lorauksella soijakastiketta. Puhdista herkkusienet, leikkaa siivuiksi ja lisää joukkoon. Kaada seos pannulle ja paista herkullinen munakokkeli kypsäksi. Jos keittiöstäsi tai yrttipuutarhastasi löytyy tuoretta ruohosipulia, voit ripotella sitä lopuksi munakokkelin päälle. 

Kasvistikut ja soijakastikedippi

Piditpä sitten porkkana-, kurkku- tai paprikatikuista, parhaiten kasvikset maistuvat dipin kanssa. Olemme koonneet yhteen muutamia dippejä, jotka maistuvat kasvistikkujen lisäksi myös erinomaisesti leivän, grissinien ja nachojen kanssa. Kokeile ja anna makujen viedä mennessään!

Ponzu-sitrussoijakastikkeella maustettu katkarapumajoneesi

Tomaatti-Ponzudippi​​​​​​​

Mango-Ponzudippi​​​​​​​

Myös seuraavat välipalat ovat herkullisia ja samalla täyttäviä – ja niiden valmistamiseen kuluu korkeintaan vain 30 minuuttia:

Poke-wrap munakastäytteellä

Jos pakastimessasi on pinaattia, sulata se. Noriarkkien sijaan voit käyttää myös tortillalettuja tai voit paistaa itse ohuita lettuja. Ja jos keittiöstäsi ei löydy Kikkomanin herkullista Poke-kastiketta, voit yhtä hyvin käyttää myös soijakastiketta!

Japanilainen munakas

Valmista herkullinen välipala! Jos jääkaapissasi ei ole kevätsipulia, voit käyttää myös ruohosipulia tai sipulirenkaita. Raputikut voit halutessasi jättää pois tai korvata sulatetuilla pienillä pakastekatkaravuilla. Kastikkeessa puolestaan voit käyttää saken sijaan myös valkoviiniä. Kokeile rohkeasti!

Kaipaatko lisää inspiraatioita Kikkoman-kastikkeiden käyttöön? Täältä löydät lisää maukkaita välipaloja.

Tiesitkö jo?

Jokapäiväiset ruuat, kuten perunat, jäljellä oleva avokado, tonnikala tai jotkut sipulit, voidaan yhdistää soijakastikkeeseen nopeasti pieniksi, terveellisiksi aterioiksi, jotka myös maistuvat hyvältä.