Umami-makua joulupöytään

Näin loihdit joulumenun, joka sisältää runsaasti umamia ja tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen

Joulu on kaikkien aistien juhla – ja erityisesti makuaistien, joita joulun aikaan hemmotellaan kaikenlaisilla herkuilla. Makea, hapan, suolainen ja karvas ovat neljä tuntemaamme perusmakua. Näiden lisäksi on olemassa vielä viides maku: umami eli täyteläinen maku. Tämä maku löydettiin vuonna 1908 ja siitä lähtien se on inspiroinut kokkeja ympäri maailmaa. Umami tarjoaa upean kulinaarisen kokemuksen: se täydentää ainesten ja ruokien aromia, olipa kyse keitoista, salaateista tai liha-, kala- tai kasvisruoista. Kikkoman paljastaa, miten saat jouluruokiin herkullista umami-makua.

Loraus soijakastiketta antaa keittoihin makua

Valmistitpa liemikeittoa tai sosekeittoa, herkullisen loppusilauksen saat kaatamalla joukkoon lorauksen Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Näin voit käyttää vähemmän suolaa ja saat jouluiseen keittoon entistä pehmeämmän maun. Kikkomanin reseptikokoelmasta löydät useita herkullisia keittoja joulupöytään.

Herkulliset salaattikastikkeet soijakastikkeesta

Kokeile perinteisen salaattikastikkeen sijaan valmistaa salaattikastike soijakastikkeesta! Eksoottista makua saat salaattiin käyttämällä Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastikettaKikkoman Ponzu-appelsiinisoijakastiketta tai Kikkoman Ponzu-chilisoijakastiketta. Niiden umamipitoiset aromit tuovat salaatteihin raikkautta.

Soijakastikkeella juhlava loppusilaus pääruokiin

Monet kuvittelevat, että soijakastike sopii vain aasialaisiin ruokiin. Mutta näin ei todellakaan ole. Kikkoman-soijakastikkeet antavat kaikenlaisiin ruokiin mukavaa lisäsävyä: erityisen täyteläistä umami-makua. Sivele joulupaistin pintaan Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta ja hieman hunajaa tai Kikkomanin luonnollisesti valmistettua makeaa soijakastiketta. Näin saat lihaan kauniin kiiltävän pinnan ja paistista entistäkin maukkaamman. Myös kastikkeisiin loraus Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta antaa mainiota lisämakua! Valmistitpa joulupöytään lihaa, kalaa tai kasviksia, Kikkoman-soijakastikkeilla loihdit jokaisesta ruoasta todellisen juhlaruoan!

Makeat jälkiruoat tunnelmallisiin hetkiin

Jälkiruoka kruunaa herkullisen joulumenun. Mutta miten soijakastike sopii jälkiruokaan? Erinomaisesti! Soijakastikkeella loihdit nimittäin myös makeisiin ruokiin umami-makua. Esimerkiksi soijakastike ja suklaa sopivat mainiosti yhteen. Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike ja hieman makeampi Kikkomanin luonnollisesti valmistettu makea soijakastike sopivat myös muihin jälkiruokiin. 

Keitot

Salaattikastike

Pääruoat

Jälkiruoat