
Temaki-juhlat voivat alkaa!
Temaki-rullat ovat erittäin helppotekoisia susheja. Temaki on japania ja tarkoittaa käännettynä ”käsintehtyä”. Ja juuri sitä ne ovat, sillä niiden tekemiseen ei tarvita bambualustaa, vaan noriarkit kääritään rullalle käsin.
Ensin noriarkin päälle laitetaan lempiaineksia, jotka voi valita täysin oman mielensä ja makunsa mukaan: riisiä, kalaa, äyriäisiä, kanaa, lihaa ja kasviksia, kuten kurkkua, paprikaa, kevätsipulia tai porkkanoita. Kun ainekset on laitettu noriarkin päälle, se kääritään tötteröksi. Noriarkkien sijaan voi käyttää myös tortilloja, tacoja, riisipaperia, salaatinlehtiä, munakasta, wonton- tai gyoza-arkkeja tai leipää. Erityistä makua temaki-rulliin tuovat niihin sopivat dipit tai herkulliset kastikkeet! Niiden kanssa sopivat esimerkiksi wasabitahna, majoneesi tai ketsuppi. Temaki-rulliin sopivat erinomaisesti myös Kikkoman-kastikkeet, kuten luonnollisesti valmistettu soijakastike, Ponzu-kastike tai Teriyaki-kastike. Temaki-sushit maistuvat koko perheelle: lapset ja aikuiset voivat kääriä rullien sisään lempiaineksiaan ruokapöydän ääressä ja nauttia sitten yhdessä näistä herkullisista rullista.
Itse tehdyt temaki-rullat
Temaki-rullat voi täyttää mitä erilaisimmilla aineksilla jokaisen maun mukaan ja siksi ne sopivat mainiosti rentoon ruokailuun ystävien kanssa. Kaikki ainekset asetetaan ruokapöydälle ja jokainen voi kääriä rulliin haluamiansa aineksia. Lempiainekset rullataan halutun kääreen sisään ja sitten vain nauttimaan! Jos haluat tehdä tietyn tyylisiä temaki-rullia, voit tarjota siihen sopivia erityisiä aineksia. Kikkoman tarjoaa tähän sopivia ideoita:
Nori-TEMAKI
Kasvis-TEMAKI
Tortilla-TEMAKI
Lettuun tai leipään käärityt TEMAKI-rullat
Munakas-TEMAKI
Wonton- tai gyoza-TEMAKI
Lisätietoa TEMAKI-rullista löydät täältä.
Temaki, nigiri ja maki – kaikki sushit eivät ole samanlaisia! Sushit ovat suosittua japanilaista sormiruokaa ja erimuotoisia sushilajeja on olemassa lukuisia. Tunnetuin näistä on maki-sushi, joka tarkoittaa käännettynä ”käärittyä sushia”. Siinä merileväarkin (nori) sisään kääritään bambualustan avulla erilaisia aineksia, kuten raakaa lohta, tonnikalaa, ankeriasta, munakasta, säilöttyä retikkaa, kurkkua ja porkkanoita. Nigiri-sushi puolestaan valmistetaan sushiriisistä, josta muotoillaan soikion muotoinen pallero, jonka päälle laitetaan kalaa tai munakasta. Nigiri-sushien ympärille voi sitoa nori-suikaleen pitämään sushin koossa. Lisätietoa eri sushilajeista löydät täältä.
