ONE TRAY – Kikkoman-soijakastiketta sisältävät helpot ja herkulliset uunireseptit sopivat mainiosti myös grillaukseen!

ONE TRAY

Kikkoman-soijakastiketta sisältävät helpot ja herkulliset uunireseptit sopivat mainiosti myös grillaukseen!

Soijakastike sopii erinomaisesti yhteen grillissä tai uunissa valmistettujen liharuokien kanssa! Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike antaa liharuokiin erinomaisen täyteläisen ja täydellisen maun. Maun salaisuus piilee marinoinnissa, joka tekee lihan koostumuksesta miellyttävän murean, mehevän ja aromikkaan.

Miksi näin on? Marinoinnin ansiosta aromit imeytyvät syvälle lihaan, mikä saa aikaan huomattavasti intensiivisemmän maun. Umamin ansiosta lihan maku ja täyteläinen aromi voimistuvat! Marinadilla saat liha-, kala- ja kasvisruokiin aivan omanlaisen vivahteen hunajan ja aprikoosin makuja aina appelsiinin ja oliivin makuihin asti.

Kikkoman on kehittänyt muutamia uusia grilli- ja uunireseptejä, jotka tarjoavat todellisia makunautintoja. Lisäksi ne on helppo valmistaa ONE TRAY -periaatteella eli tarvitset niiden valmistamiseen vain yhden uunin kestävän vuoan. Kokeile ja ihastu! Jotta reseptit onnistuvat takuuvarmasti, olemme tehneet muutamista resepteistä jopa videon. Käy katsomassa.

Resepti gourmet-ruoan ystäville:

Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat

Tämän reseptin erikoisuus piilee soijakastikkeen, hunajan, balsamietikan ja inkiväärin yhdistelmässä ja sen valmistaminen onnistuu niin grillissä kuin uunissa. Broilerinkoivet maistuvat mainiosti pienistä perunoista, tomaateista ja pavuista tehdyn lisukkeen kanssa. Katso tämän herkullisen reseptin video täältä:

Kaikille, jotka pitävät voimakkaan hedelmäisestä ruoasta:

Porsaankyljykset hedelmäisessä soijakastikkeessa

Aprikoosihillosta ja soijakastikkeesta valmistetussa marinadissa marinoidut porsaankyljykset ovat todellinen klassikko, jonka voit valmistaa joko grillissä tai uunissa. Itse tehdyn perunamuusin kanssa kyljykset ovat yhtä juhlaa makuhermoille – ja sopivat muuallekin kuin vain grillipöytään.

Kesäinen grilliherkku japanilaisella vivahteella:

Yakiniku-paahtopaistia paahdetun patongin päällä

Tämän grilli- ja uunireseptin avulla loihdit pöytään ripauksen japanilaista tunnelmaa. Yakiniku-paahtopaistin hienostunut maku saadaan aikaan soijakastikkeesta ja punaviinistä valmistetulla marinadilla. Tarvitset lisäksi vain vähän rucolaa ja patonkia ja tämä moneen tilaisuuteen sopiva ruoka on valmis!

Herkkuresepti lohen ystäville:

Appelsiinimarinoidut lohifileet herkkusieni-kermakastikkeessa

Pidätkö lohiruoista? Siinä tapauksessa tätä reseptiä kannattaa kokeilla. Marinadeilla saat tuplasti makua myös kalaruokiin. Appelsiini-soijakastikemarinadi antaa mehukkaaseen kalaan erityistä makua – valmistitpa kalan grillissä tai uunissa. Yhdessä hieman karvaan makuisin salaattisikurin ja maukkaan herkkusieni-kermakastikkeen kanssa yksinkertaisesti herkullista!

Todellinen nautinto kasvisruoan ystäville:

Värikkäät kasvikset oliivi-soijakastikedipin kanssa

Grillattavan ruoan ei tarvitse aina olla lihaa. Olitpa kasvissyöjä tai fleksitaristi, värikkäät kasvikset eivät ole ainoastaan terveellisiä vaan maistuvat myös todella herkullisilta. Niiden kanssa sopii ehdottomasti kapriksilla maustettu oliivi-soijakastikedippi. Tämä ruoka on nopea valmistaa ja sopii hyvin niin pää- kuin väliruoaksi.