Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike

Meksikolaiset maut ja Kikkoman-soijakastike

Meksiko on chili con carnen kotimaa. Mutta maalla on myös paljon muuta tarjottavaa: Perinteinen meksikolainen keittiö on saanut vaikutteita espanjalaisesta sekä mm. ranskalaisesta, arabialaisesta ja karibialaisesta ruokakulttuurista. Meksikolaiseen keittiöön kuuluvat erilaiset chilit, joiden rinnalla käytetään myös useita muita hedelmiä ja kasviksia, kuten maissia, papuja ja avokadoa.

Alueesta riippuen Meksikossa käytetään lisäksi usein lihaa ja kanaa sekä erilaisia tuoreita kaloja. Meksikolainen kansallisruoka on mole poblano con pollo eli kanaa, jonka päälle on kaadettu chilistä, erilaisista mausteista ja ”salaisesta aineesta” suklaasta valmistettua kastiketta.

Kahden perinteisen ruokakulttuurin herkullinen yhdistelmä

Japanilaisen ruokakulttuurin eli washokun rinnalla myös meksikolainen ruokakulttuuri on päässyt UNESCOn aineettomien kulttuuriperintökohteiden listalle. Nämä molemmat ruokakulttuurit täydentävät toisiaan yllättävän hyvin: Kun seuraavan kerran valmistat tortillachipsejä, kokeile niiden kanssa tomaatti-ponzudippiämme.

Tai käytä meksikolaisen chilin valmistuksessa Kikkoman -soijakastiketta – ja koe todellinen makuelämys! Ja vielä yksi vinkki: soijakastikkeen sisältämä umami antaa mukavan lisäsäväyksen tomaattikastikkeessa tarjottaviin albóndigas-lihapulliin sekä chile poblanoihin eli täytettyihin vihreisiin paprikoihin. Kokeile ja ylläty!

Nopeaa meksikolaista ruokaa

Monet meksikolaiset ruoat tarjoavat erinomaisia vaihtoehtoja, kun ruokaa on valmistettava nopeasti. Esimerkiksi meksikolaiset välipalat tacot ovat myös Suomessa erittäin suosittuja. Nämä rullalle käärityt maissitortillat voi täyttää oman maun mukaan erilaisilla herkuilla ja niiden valmistus käy käden käänteessä. Nopeaksi välipalaksi sopivat hyvin myös ohuet vehnätortillat, jotka tarjoillaan Meksikossa lämpiminä ja niin ikään usein täytettyinä.