Maukkaita reseptejä, marinadeja ja lisukkeita kesän grillaukseen

Grillikausi on avattu!

Maukkaita reseptejä, marinadeja ja lisukkeita kesän grillaukseen

Grillausta varten tarvitset vain kauniin sään, parveke- tai puutarhagrillin sekä herkullisia grillireseptejä, joiden avulla loihdit kotoisasta grilliruoasta pienen juhla-aterian. Grillauksessa kulinaariselle luovuudelle ei ole rajoja. Voit grillata niin lihaa, kalaa kuin kasviksiakin ja tarjota grillattuja ruokia esimerkiksi salaattien, dippien ja salsakastikkeiden kanssa. Kun valmistat useita pieniä ja suurempia grilliherkkuja, voi jokainen valita oman makunsa mukaan. Nyt siis nauttimaan kesän grillauksesta: grilli kuumaksi ja rohkeasti kokeilemaan! 

Marinointivinkkejä aloittelijoille ja kokeneille grillaajille

Oletko kuvitellut, että marinointi on vaikeaa? Ei pidä paikkaansa, sillä lihan, kalan ja kasvisten marinointi käy todella helposti. Täytyy vain tietää, miten se tapahtuu. Jos haluat päästä helpolla, käytä marinoinnissa valmismarinadia, kuten Kikkomanin Teriyaki-kastiketta, josta on saatavilla erilaisia makuvaihtoehtoja: hunajalla maustettu, paahdetulla valkosipulilla maustettu sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu. Valikoimasta löytyy myös gluteeniton vaihtoehto! Kikkoman-kastikkeiden avulla voit tietysti valmistaa myös maukkaita, itse tehtyjä grillimarinadeja. Marinadeilla saat grillattavaan ruokaan lisää aromia ja voimakkaamman maun. Marinadi parantaa myös ruoan koostumusta, sillä mausteet imeytyvät syvälle lihaan, kalaan ja kasviksiin, ja siten esimerkiksi lihasta tulee huomattavasti mureampaa. Tässä grillimarinadien lempireseptimme:

Grillireseptejä lihalle, kalalle ja kasviksille

Liha ja kala kuuluvat perinteisesti grillaukseen. Grillaus onnistuu erityisen hyvin, kun annat lihan ja kalan marinoitua muutaman tunnin ajan ennen grillausta. Marinointiin sopivat esimerkiksi Kikkomanin valmismarinadi Teriyaki-marinadiKikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike tai jokin erikoiskastikkeistamme, kuten Ponzu-sitrussoijakastike. Oletko jo tutustunut Kikkomanin uusimpiin grilliresepteihin? Löydät ne täältä: 

Lisää reseptejä lihan, kalan ja kasvisten grillaukseen löydät täältä.

Salaatteja ja dippejä, joilla saat grillaukseen vaihtelua

Murea pihvi, mehevä kala tai pikantit kasvikset: grillattuina nämä ovat todellisia makunautintoja. Myös erilaiset lisukkeet, salaatit ja dipit kuuluvat ehdottomasti grillaukseen. Grillattujen mausteisten liha- ja kalaruokien kanssa sopii hyvin yhteen esimerkiksi pasta, couscous, feta, vuohenjuusto, halloumijuusto ja ananas sekä tietysti erilaiset salaatit ja dipit, joihin myös Kikkomanin monipuolinen Teriyaki-kastike sopii mainiosti. Myös muilla Kikkomanin kastikkeilla saat mukavaa vaihtelua. Täältä löydät lisää kastikkeita: 

Kaipaatko lisää lisuke-, salaatti- ja dippireseptejä grillaukseen? Niitä löydät täältä.

Tiesitkö jo?

Marinadi parantaa myös ruoan koostumusta, sillä mausteet imeytyvät syvälle lihaan, kalaan ja kasviksiin, ja siten esimerkiksi lihasta tulee huomattavasti mureampaa.