La dolce vita Kikkomanin tyyliin

La dolce vita Kikkomanin tyyliin

Soijakastikkeella makua italialaisiin ruokiin

Italia tarjoaa aurinkoa, merimaisemia ja Välimeren tunnelmaa. Italia on tunnettu myös erinomaisesta ruokakulttuuristaan, joka on yksi maan tärkeimmistä kulttuuriperinnöistä ja josta voi nauttia päivittäin kaikkialla maailmassa. Mistä tämä johtuu? Hyvän ruoan ystävät ympäri maailmaa väittävät, ettei se johdu ainoastaan italialaisten ”la dolce vita” -elämänilosta. Syynä tähän on myös se, että tyypillisillä italialaisilla aineksilla kuten parmesaanijuustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, sienillä ja sardelleilla on yksi yhteinen tekijä: erityisen täyteläinen Umami-maku. Koska uusin ja viides maku umami on myös Kikkoman-soijakastikkeiden tärkeä ominaisuus, muodostavat italialaiset ruoat ja Kikkoman täydellisen parin. Kokeile itse. Maultaan italialainen ja aasialainen ruoka eivät itse asiassa ole niin kaukana toisistaan, kuin monet ensin kuvittelevat...

Aasialaista makua italialaisiin ruokiin

Herkulliset yrtit, monipuoliset kasvisruoat, laadukas oliiviöljy ja juuri pyydystetty kala kuuluvat oleellisesti italialaiseen keittiöön, joka todellisuudessa muodostuu useista alueellisista ruokakulttuureista. Tyypillinen italialainen ateria alkaa pienillä antipastoilla. Sen jälkeen pöytään katetaan esim. pizzaa ja pastaa ja muita maailmanlaajuisesti erittäin suosittuja ruokia – joita muissa maissa syödään pääruoaksi. Eikä mikään ihme! Ne ovat herkullisia, niiden valmistus käy nopeasti ja niitä voi valmistaa jokainen: italialaisten ruokien valmistaminen onnistuu yleensä helposti myös niiltä, jotka eivät omaa erityisiä ruoanlaittotaitoja. Perinteisiin ruokiin saat halutessasi vaihtelua tai täysin uudenlaisen maun lisäämällä joukkoon jotain uutta. Oletko koskaan lorauttanut Kikkoman-soijakastiketta pastan joukkoon? Mamma Mia!

Kikkoman-soijakastike – maustaa ruokia kaikkialla maailmassa

Ihmisten matkustellessa ympäri maailmaa häviävät myös kulinaariset rajat – ja tästä voivat iloita ne, jotka haluavat kokeilla usein jotain uutta. Miksipä et siis maustaisi tyypillistä italialaista ruokaa aasialaisella soijakastikkeella? Täydellisen vivahteen antaa esimerkiksi Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike. Erityisten aromiensa ansiosta, jotka syntyvät luonnollisen, jopa kuusi kuukautta kestävän käymisprosessin aikana, se tuo ainutlaatuista täyteläisyyttä ruokaan kuin ruokaan – peittämättä kuitenkaan ruoan muiden ainesten omaa makua. Haluatko maistaa tällaisia yhdistelmiä? Kokeile siinä tapauksessa jotain resepteistämme – ja ylläty erilaisista makuyhdistelmistä sekä viidennestä mausta umamista! Kikkoman toivottaa: buon appetito!