Kattilallinen rakkautta:

kolme ystävänpäiväillallista rakastuneille

14. helmikuuta lähes koko maailma on ruusunpunainen ja täynnä romantiikkaa: tällöin vietetään ystävänpäivää, jolloin rakastavaiset huomioivat toisensa erilaisin rakkaudenosoituksin. Uskomusten mukaan ystävänpäivää alettiin viettää Pyhän Valentinuksen muistoksi jo 400-luvulla. Jo antiikin Roomassa naisille lahjoitettiin 14. helmikuuta kukkia roomalaisen jumalattaren Junon kunniaksi. Eri maissa ystävänpäivää vietetään eri tavalla. Kun suurimmassa osassa Eurooppaa kukkia, rakkauskirjeitä ja pieniä lahjoja antavat toisilleen niin naiset kuin miehetkin, on Japanissa ystävänpäivänä tapana, että lahjoja saavat vain miehet.

Ystävänpäivä Japanissa 

Ystävänpäivänä japanilaiset naiset antavat perinteisesti suklaata miehille, joista he erityisesti pitävät, joita he pitävät sympaattisina tai joiden kanssa he työskentelevät mielellään. Japanissa ystävänpäivä ei nimittäin ole vain rakastavaisten päivä. Kuukautta myöhemmin eli 14. maaliskuuta on niin kutsuttu ”White Day” eli valkoinen päivä, jolloin on puolestaan miesten vuoro muistaa naisia. Tällöin naiset saavat lahjaksi yleensä valkoista suklaata, mutta naisia muistetaan myös muilla pienillä lahjoilla.   

Kulinaarisia herkkuja erityisesti rakastavaisille 

Kukkien, rakkauskirjeiden ja pienten lahjojen lisäksi myös romanttiset, kahdenkeskiset illalliset ovat ystävänpäivänä erittäin suosittuja. Ystävänpäivää varten Kikkoman on koonnut yhteen kolme illallismenuta, jotka takaavat romanttisia, kahdenkeskisiä hetkiä erilaisten herkullisten ruokien parissa! Kokeile ja anna makujen viedä mennessään!

1. Ystävänpäivämenu Välimeren ruoan ystäville

Tämä ystävänpäivämenu sisältää paljon tuoreita aineksia ja on siten terveellinen. Menun sisältämät, Kikkomanin luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella maustetut ruokalajit takaavat rakkaallesi makuhermoja hivelevän ja aistit hurmaavan illallisen! 

Lisää inspiroivia reseptejä löydät täältä!

2. Ystävänpäivämenu aasialaisen ruoan ystäville

Tämä aasialaistyyppinen ystävänpäivämenu on hieman eksoottisempi ja tarjoaa tulisen hedelmäisiä aromeja.

Lisää herkullisia aasialaisia reseptejä löydät täältä.

3. Ystävänpäivämenu japanilaisen ruoan ystäville

Ystävänpäivänä japanilainen ruoka on erityisen suosittua! Tarjoa usean ruokalajin sijaan samanaikaisesti useita pieniä herkkuja – aivan kuin Japanissa on tapana. Japanilainen ruoka on nimittäin muutakin kuin sushia! Kikkoman on koonnut yhteen herkullisia japanilaisia ruokia, jotka sopivat erinomaisesti romanttiseen, kahdenkeskiseen iltaan. Mainiota tässä ystävänpäivämenussa on se, että ruoat on helppo valmistaa jo etukäteen.

Kokoa ruoista itsellesi mieluinen yhdistelmä! Lisää tyypillisiä japanilaisia reseptejä löydät täältä.