Herkullista, luovaa, vegaanista!

Kikkomanin vegaaniset reseptit, jotka sisältävät herkullisia trendiaineksia ja V-Label -symbolilla merkittyjä soijakastikkeita

Haluatko loihtia vegaanista ruokaa, joka ei sisällä eläinperäisiä aineksia? Ja haluatko, että ruoka maistuu herkulliselta? Tämä ei todellakaan ole vaikeaa! Etkä yleensä tarvitse useita eri aineksia. Myös itse valmistamisen käy helposti. Täyteläistä makua näihin ruokiin tuovat Kikkomanin mauste- ja soijakastikkeet, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Kolmelle Kikkoman-kastikkeelle on nyt jopa myönnetty V-Label sertifikaatti: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike, 43 % vähemmän suolaa sisältävä, luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä gluteeniton Tamari-soijakastike.Näissä kastikkeissa ei ole lainkaan eläinperäisiä ainesosia, ne sisältävät paljon umamia  ja tuovat kaikkiin – myös vegaanisiin – ruokiin herkullista, tasapainoista ja ruokahalua herättävää makua. Lisäksi voit mainiosti käyttää niitä suolan sijaan!

Inspiroidu ja ihastu nyt vegaaneista resepteistämme, jotka sisältävät edamame-papuja, parsakaalia, kukkakaalia, kurpitsaa, bataatteja ja tofua. Ne maistuvat takuulla myös niille, jotka eivät noudata vegaanista ruokavaliota.
 

Bruschetta: EDAMAME-papuja sisältävä vegaaninen versio italialaisen keittiön klassikosta

Laadukkaalla oliiviöljyllä sivelty tuore, rapeaksi paahdettu patonkiviipale on jokaisen italialaisen antipaston ystävän unelma. Kikkomanin reseptin avulla loihdit bruschettaan helposti kaksi erilaista täytettä: edamame-paputäytteen ja puolikuivatuista tomaateista valmistettavan tomaattitäytteen. Näin loihdit nopeasti vegaanisen alku- tai välipalan.

Värikäs kasvisgratiini, joka sisältää parsakaalia, kukkakaalia ja kurpitsaa – ja vegaanista valkokastiketta

Vegaaninen ruoka on usein rapeaa, tuoretta ja värikästä. Kikkomanin vegaaninen kasvisgratiini on juuri tällainen. Tässä kasvisgratiinissa on runsaasti väriä: vihreää parsakaalia, valkoista kukkakaalia ja runsaasti oranssia kurpitsaa. Kun nämä yhdistetään soijakastike-muruseokseen ja vegaaniseen valkokastikkeeseen syntyy todellinen gourmet-ruoka vegaaneille.

Edamame-pavuista, maissista ja tofusta valmistetut letut makealla tamari-kastikkeella – täysin ilman maitoa

Erilaisista aineksista valmistetut ja erilaisilla täytteillä täytetyt letut ovat aina herkullisia. Normaalisti lettutaikinassa käytetään maitoa, mutta tässä Kikkomanin vegaanisessa reseptissä maitoa ei tarvita lainkaan, vaan se on korvattu edamame-pavuilla, maissilla ja tofulla. Aromaattista makua näihin lettuihin tuo herkullinen tamari-kastike. Maistuvia lettuhetkiä!

Lihattomat pihvit bataateista, lisukkeena kasvistikkuja tarjoiltuna herkullisen avokadotahnan kanssa

Jos haluat yllättää perheesi tai ystäväsi mehevällä vegaanipihvillä, tämä on juuri oikea resepti sinulle. Leikkaa vain bataatit paksuiksi siivuiksi, paista kullanruskeiksi ja karamellisoi Kikkomanin luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella ja omenamehulla. Tarjoa pihvien kanssa avokadotahnaa ja kasvistikkuja – ja herkullinen vegaaninen ruoka on valmis. Ihanan maukasta!

Vegaaninen pilahvi runsailla kasviksilla: täydellinen yhdistelmä riisiä ja värikkäitä kasviksia

Tämä riisiä ja runsaasti värikkäitä, tuoreita kasviksia sisältävä vegaaninen pilahvi hivelee niin makuhermoja kuin silmiä. Tässä täysin vegaanisessa versiossa on yhtä paljon makua kuin perinteisessä, alkujaan itämaisessa pilahvissa. Väriä tähän vegaaniseen pilahviin tuovat punainen paprika, herkkusienet, munakoiso, keltainen ja vihreä kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit, ja makua antaa Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike. Erinomainen yhdistelmä!

Vegaanireseptimme yhdellä silmäyksellä:

Papu-maissi-tofugalettet makealla tamari-kastikkeella
Bookmark
Papu-maissi-tofugalettet makealla tamari-kastikkeella
35 min 1624 kJ / 388 kcal
Parsa-kukkakaaligratiini glaseeratulla kurpitsalla ja rapealla soijakastike-muruseoksella
Bookmark
Parsa-kukkakaaligratiini glaseeratulla kurpitsalla ja rapealla...
45 min 1380 kJ / 330 kcal
Bataattipihvit, värikkäät kasvistikut ja avokadotahna
Bookmark
Bataattipihvit, värikkäät kasvistikut ja avokadotahna
35 min 1312 kJ / 314 kcal
Vegaaninen pilahvi värikkäillä kasviksilla
Bookmark
Vegaaninen pilahvi värikkäillä kasviksilla
35 min 1277 kJ / 305 kcal

Haluatko tietää lisää Kikkomanin vegaaneista soijakastikkeista? Kolmelle soijakastikkeellemme on nyt myönnetty riippumattoman tahon toimesta V-Label-sertifikaatti. Lisää sertifioinnista voit lukea täältä.

Tiesitkö jo?

Vegaanista ruokavaliota noudattavan ei tarvitse luopua mistään, vaan on vain oltava kekseliäs: hunajan sijaan voi käyttää agavesiirappia, maidon sijaan soija-, manteli- tai kauramaitoa, lihan sijaan tofua ja ranskankerman sijaan mantelijauhoja. Vegaanisessa keittiössä aineksia käytetään monipuolisesti ja luovasti!